wivian
07.10.2013 16:14
Nägin telekast saadet , kus öeldi, et kohv tõstab veresuhkrut. On see tõesti nii?
suhkur
RE: Kohv
07.10.2013 20:56
Piimaga kohvi tõstab kindlalt, musta kohviga ei ole loomkatseid teinud.
liisu
08.10.2013 23:12
Kui tõstab, siis vähe, ise pole küll märganud.
teine
09.10.2013 14:59
Ma arvan, et kõnealune kohv oli siis rõõsa koore ja suhkruga.
poisiga
09.10.2013 17:09
Mõnel tõstab must koore ja suhkruta kohv veresuhkrut, teisel mitte,
VM
09.10.2013 18:14
Kohvi uuringud, seoses veresuhkruga on näidanud, et kohv mõjub insuliiniblokaatorina st. mõjutab selle kaudu, mitte ei tõsta ise. Minu praktiline jälgimine on näidanud, et mõjub küll, kui kogused ja korrad on organismile harjumatud, aga see on suht individuaalne ja mõju võib olla vägagi erinev indiviiditi.
Ulvi Tammer
10.10.2013 10:29
Pigem on tegemist siiski organismi enda normaalse talitlusega( organism suudab ka ise veresuhkrut tõsta täiesti füsioloogiliste protsesside käigus) ja kindlasti ka ravimite toimega- mis ei pruugi ööpäeva jooksul väga ühtlaselt mõjuda.
My
11.10.2013 13:34
Tänud, Ulvi, kommenteerimast! Tõepoolest, veresuhkrut mõjutavad muudki füsioloogilised protsessid, ei ole alati tegemist manustatavate toiduainetega. Must kohv ja piimaga kohv (ükskõik, kas latte, capuccino või täitsa tavalise koorega) ei tõsta näiteks minul kunagi suhkrut, joon hästi palju kohvi. Süsivesikute aspektist loogiline, ja organismi individuaalsus sinna juurde. Ei maksa kõike uskuda, mida kuskil järjekordses saates räägitakse. Ma arvan, veresuhkru koha pealt oleme siiski ise kõige targemad :)
VM
11.10.2013 18:01
ma mäletan seda tsitaati:" kohv toimib insuliini blokaatorina". ühe eesti meessoost endokrinoloogi doktoritööst, aga selle endokrinoloogi nime ja seda mille kaudu, see töö mu lugemisse sattus, seda ma ei mäleta. Siit võib järeldada, et diabeet mõjub mälule:). Aga joon samuti palju kohvi ja ilmselt peaksin toidukordadel vähem süstima, kui kohvi ei jooks. Aga see on puhtalt minu arvanus, aga tsitaat pärineb spetsialistilt, mitte kusagilt järjekorrast!