anonüümne
07.12.2010 21:11
Olen 2 tüüpi diabeet,kõva kohvitaja:),aga joon piimaga .Kuidas see mu tervisele mõjub?
ohooloom
RE: kohv
07.12.2010 22:35
diabeedile küll ei mõju, kui kohvi sisse just hullusti suhkrut ei kühvelda. ja kui sul vererõhuga probleeme pole.
teine
08.12.2010 09:49
Mul ka II tüüp ja joon ka kohvi piimaga. Ei ole seni selle pealegi tulnud, et see võiks kuidagi mu diabeeti halvendada.....
Miks sa arvad, et see piimakohv veresuhkrule halb on? Kas lugesid kusagilt?
ohooloom
08.12.2010 10:49
vbl on siin üks järjekordne diabeetik, kellel oleks koolitust vaja? Paistab tõesti, et 2. tüübi omadele just diabeedist palju ei räägita perearsti poolt.
teine
09.12.2010 09:57
Kas tõesti kellelegi perearst räägib ka midagi diabeediga toimetulekust?
lihtsalt maria
09.12.2010 12:41
kohv piimaga ja vähese suhkruga mõjub janu kustutavalt ja ergutavalt, eriti hommikukohv.
Anne
09.12.2010 14:17
Aga parem ikka üldse ilma suhkruta. Mina harjutasin end kohe peale haigeks jäämist ilma magusata kohvi jooma ja nüüd, kui kogemata kellegi magusat kohvi proovin, on see lihtsalt vastik.
kiusatus
10.12.2010 18:27
Aga minul, uskuge või mitte, kohv piimaga kergitab suhkru 18-ni. Lisan, et joon ilma suhkruta, ilma magustusaineteta. Ja ei ole vahet, kas olen süstinud insulini v ei ole , ja kas olen eelnevalt söönud v ei.
Ake
10.12.2010 19:07
kiusatus
Tunnen kaasa. Tass head kanget kohvi vahukoorega on minu hommiku oluline osa. Aga eks igaühel omad hommikused rituaalid. Mäletan, kui allergia avaldus ja selle tõttu allergeenide tuvastamiseks üle nädala olid menüüs riis, vesi ja roheline tee, siis ühel hommikul ütles mulle üks tuttav, et olen ilma oma harjumuspärase kohvita nagu narkomaan võõrutusravil...täitsa zombi olin.
Muide tean diabeetikut, kes väidab, et ta kohvi tühja kõhuga üldse juua ei saa, sest suhkur kohe maas.
Siin me siis nüüd oleme...ühele mõjub nii, teisele naa. Lisaks, üks uurimus väidab, et kohvi paha, paha, samas olen lugenud ka artikleid, kus väidetakse, et kohv on diabeetikule hea, eriti pidavat II tüübi ainevahetusele hea olema. Katse-eksituse teema ilmselt:))
kiusatus
10.12.2010 19:10
Ake, ma tunne ise ka endale kaasa :D Aga .. ega ma kohvi joomata ei jäta. Õnneks see kõrge suhkur tuleb suht ilusti ise maha ka. Ilma hea masinakohvita mina oma päeva ei alusta. Muidu olen õhtuks surnt mis surt.
Raivo
28.12.2010 09:51
Üks klaas piima on 10-12 gr sv, see tõstab suhkrut.
Vilma
28.12.2010 14:19
nu vaevalt et keegi tervet klaasitäit piima tassi kohvi peale kallab (küll tuu peaks siis alles suur tass olema)
Kerrrli
16.03.2011 08:52
Ma olen koguaeg teadnud, et kohv ei tõsta veresuhkrut, kui sinna just pole suhkrut lisatud. Olen diabeetik olnud üle 10 aasta ja olen alati mõõtnud enne hommikusööki vs taset, siis süsti teinud ja kohe söönud (ja sealhulgas ka kohvi joonud). Ise ei ole suutnud ära imestada, miks pärast hommikusööke suhkrud kõrged on. Viimasel ajal on tekkinud harjumus tõustes kohvi teha ja juua tassike enne sööma hakkamist. Ja kui mõõdan enne kohvi joomist, on vs 5-6, pärast kohvi joomist isegi kuni 14. Ja isegi arst kunagi ütles, et kohvi võib põhimõtteliselt vabalt juua.. Oleks see vaid nii!
chucknorris
16.03.2011 16:30
mul kohviga selline kogemus puudub.. et mingit väga märgatavat mõju oleks, ju siis sõltub kohvist või organismist
My
16.03.2011 18:27
Musta kohvi sees lihtsalt ei ole süsivesikuid, mis suhkrut tõstaksid. Kerrli, arvatavasti on hommikul mingi muu asi, mis su suhkrut tõstab, mitte kohv. Sinu postitusest ei selgu, kas sa oled proovinud ka nii, et ei joo kohvi - ja siis on suhkur korras? Ma ei oskaks muudmoodi seletada, et sa äkki kardad hirmsal kombel kohvi või selle mõju ja stressi toimel suhkur tõuseb ;) (nali muidugi).
Eks sõltub organismist ka muidugi, seda me oleme ju siin pidevalt avastanud.
Kerrrli
17.03.2011 06:02
See ei ole ainult hommikuti nii..
ratastega tigu
17.03.2011 10:38
Musta kohvi sees pole küll süsivesikuid, aga on kofeiin. Kofeiin annab organismile käsu toota stressihormoone (adenosiin, adrenaliin, kortisool ja dopamiin). Need hormoonid omakorda ütlevad maksale - anna glükoosi, nüüd ja kähku. Maks, kuulekas poiss, saadabki paraja portsu glükoosi verre.
Ega diabeetikul polegi muud, kui katsetada, kui palju üks tass veresuhkrut tõstab ja siis teha vajalik kogus insuliini enne kohvitamist.
Echo
18.03.2011 19:00
Mina joon juba pikemat aega hommikukohvi tl kaneeliga- maitse on hea ja vs-d pigem madalad peale hommikusööki. Eks ta individuaalne on, aga kaneel pidavat veresuhkrut alandama.
ohooloom
18.03.2011 20:54
huvitav, mina olen väga kofeiinitundlik,aga vs tõusu pole märganud. ma muidugi joon ka ca paar tassi aastas, ehk pole lihtsalt osanud seostada.
Kass
18.03.2011 21:33
seos stressihormoonide ja kofeiini vahel tundub üsna loogiline. mul olid viimasel ajal vs-d kõrgemad. päevas jõin ehk 3 tassi kohvi. nüüd olen kohvist enam-vähem loobunud, eks näis kas näidud paranevad.
My
21.03.2011 12:08
Eks inimesed on erinevad. Mina eelistan vedelikest päevas valdavalt musta kohvi ja seda just sellepärast, et maitset on küllaga, suhkrut aga ei tõsta üldse.
Ake
21.03.2011 22:31
Echo
Proovi ka jahvatatud kardemoniga. Mina panen tihti need kaks koos. Aga see rohkem sügise ja talve teema, kui vaja organismis soojust hoida, et külmale vastu panna. Kevade lähenedes, kui vaja "küte" maha keerata, ei tule meeldegi, rääkimata, et isu oleks.
mõmmi
09.12.2011 09:23
Vist sain jagu oma veresuhkru anomaaliast hommikuti.Nimelt hommikul kella nelja paiku suhkur normis,kella seitsmeks aga juba üle 7-me.Ei söö vahepeal ainult paar tassi kohvi.Proovisin ilma kohvita olla enne seitset,tulemus kohe paranes.Leidsin netis sobrades kahtepidi arvamusi kohvi mõjust veresuhkrule.Kas kellelgi on selle kohta mingeid tähelepanekuid?
Merit
10.12.2011 14:57
jaa mul on ka nii! et hommikuti ärgates suhkur tavaliselt nelja kanti, ja siis kui ainult 1 tassi kohvi joon (piimaga, ilma suhkruta), siis kohe on 7 kandis. viimase aja avastus samamoodi, sest pole sellepeale tulnud, et seal suurt mõju üldse võiks olla, nii et pole mõõtnud nii.
Vilma
12.12.2011 08:25
Adrenaliin tõstab veresuhkrut (sellest ka nn "koidikuefekt", kus hommikupoole ööd veresuhkur tõuseb kuigi söödud pole)....võib-olla kohv soodustab adrenaliini teket?
VM
12.12.2011 22:23
Üks võimalik seletus on veel, et kuna kohvi on diureetik, siis vere konsistents muutub peale kohvi tarbimist selliselt, mis tõstab veresuhkrut. teoreetiliselt peaks olema ka võimalik vs langetada, kui tarbida lühikese perioodi jooksul intensiivselt vedelikku(vett eeskätt). Intensiivselt tähendab väikeste lonksude kaupa nt. tunni jooksul, mitte korraga liiter. Siin on samuti organismide eripära vedeliku omastamisamise võime ja reageerimisele erinevate diureetikute tarbimisel. St. sarnane kogus vedelikku samas ajaühikus, ühele mõjub märgatavalt vs alandavalt, teisele mitte. Sama ka kohvi, kui diureetikuga. Teoreetiliselt peaks kohvi mõjuma märgatavalt väiksema kaaluga inimestele, aga see ei pruugi kindlasti nii olla.