T
14.07.2004 21:00
Milline kokkusattumus ma täna just avastasin et mu vasak-poolne ülemine tarkusehammas on väljas :)
Kuid see hakkas mida hambaarst rohkem kui 3 kuud tagasi puuris on ikka valus :S
ats
RE: hambad
01.05.2010 13:31
Kuidas ravida põletikus igemeid? Mina kasutan vene päritolu hamba pastas (metsa balsam taruvaik seedri õli jne.) ning väldin õlle joomist!
teine
01.05.2010 23:14
Kasutan ka erinevaid vene päritolu hambapastasid, mis just veritsevatele igemetele mõeldud. Ja Paradontaxit ka vahel. Ei märka neil mingit vahet peale hinna. Mind aitab väga hästi suuloputusvesi Corsadyl. Kohe, kui tunnen, et igemed hakkavad valusaks minema, siis hakkan mitu korda päevas seda suuvett kasutama.
teine
01.05.2010 23:15
Vabandust - Corsodyl muidugi on selle suuvee nimi.
poisiga
02.05.2010 09:55
Küüslauguga hõõrumine on ka väga efektiivne ning saialille tõmmisega loputamine
Swan
07.05.2010 21:34
Kas diabeetikutele mingit soodustust pole ette nähtud, pidev häda juurealuste põletikega jne - varsti peab pangast laenu võtma, et hambad päris välja ei kukuks :/
Echo
08.05.2010 10:03
Minu hambaarst soovitas kasutada õhtuti igemetele määrida Biotene hambapastat, kuna mul hambad tundlikud ja hambakivi ning katt kipub tekkima.
Soodustusest niipalju, et töövõimetuspensionärid saavad aastas 300 krooni haigekassalt tagasi. Midagigi...
tüütutüüp
29.07.2010 10:23
Kas diabeetikutele mingit soodustust pole ette nähtud, pidev häda juurealuste põletikega jne - varsti peab pangast laenu võtma, et hambad päris välja ei kukuks :/
ei ole siin midagi lootagi... Jaurasin üle aasta hambaarstidega ja haigekassaga. saadeti nii pikalt mind, et rohkem ei taha nendega üldse suhelda. Nimelt on asi väga käest ära ja ainukese lahendusena pakuti- mine tõmba hambad kõik välja. Kuna nad kõik ei valuta, siis väljatõmbamise eest pean ikka mitmeid tuhandeid maksma (32 hammast), ning siis kogu raha ja osta proteesid. Mingu nad ka muffi. Vahepeal joon ainult puljongit? Eks nüüd ootangi, mis enne juhtub- kas jään hambutuks, süüa ei saa, vs langeb ja satun koomasse ning suren, või sajab taevast lotovõit alla ja saan 30 000.-eek hammastesse investeerida. Kui juhtub see viimane, siis ausõna, lähen ja kusen pevkurile varba peale.
ärge hakake nüüd halama, miks ma siis jooksvalt pole varem hambaarstil käinud. 2299.- pensionist on raske ära elada ja iga kuu lasta 1 hammas korda teha...
sungirl23
11.11.2010 21:22
minul on ka hammastega probleeme tänu suhkruhaigusele ja tõesti peaks vist iga kuu seal käima aga raha ei jätku ja eesti riigil vaja mujale raha panna
My
11.11.2010 22:01
sungirl, aga kust sa tead, et hammastega on just suhkruhaiguse tõttu probleeme?
Hanna
10.12.2010 03:33
Mul on olnud igemed punased ja paistes alates augustist, käisin augustis ka hambaarstil, soovitas hambaid hoolikalt pesta ja pidevalt vaadata, et igemete vahel toitu poleks, soovitas ka üht suuloputajat, kuid see jäigi ostmata. Nüüd on ka ülemised igemed punasemad. See ei ole valus, ega ebameeldiv, ei häiriks mind üldse, kui vaid hambaid pestes nii palju verd ei tuleks, vahest tuleb verd ka niisama, aga vähe. Olen olnud diabeetik 14,5 aastat, kas peaksin väga muretsema selle pärast?
Ulvi Tammer
10.12.2010 08:24