Uurimistöö küsitlus

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Tere! Olen Tartu apteegi proviisor ning jätkan õpinguid välismaal. Viin läbi küsitlus, mis läheb vaja uurimistööks. Küsitlus on seotud insuliini kasutamise ohutusega. Mul on väga Teie abi vaja vastata mõnedele küsimustele. Küsimustik on lühike ja ei võtta palju aega. https://www.surveymonkey.com/r/DG6LXX2 inglisekeelne variant https://www.surveymonkey.com/r/DG6LXX2 venekeelne variant https://www.surveymonkey.com/r/DG6LXX2 eestikeelne variant Ette tänades abi eest! Julia
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25927/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
Täitsin sinu küsitluse, aga ainult 4 esimest punkti, sest edasi olid vastusevariandid ainult eeldusel, et 4. punktis vastad jaatavalt. Kahtlen sügavalt, et sellisel kujul sul sellest küsitlusest abi on ja olen pea 100% kindel, et diabeetik saab vajaliku info oma arstilt. Nii peabki see olema, sest insuliin ei ole tablett, mille kohta karbile kirjutatakse mitu ja millal võtta.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25929/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
Sama märkus, mis Akel. Lisan veel 3 aspekti insuliini ohutuse teemale: - hajameelsusest võivad pen'id segi minna. Mul on praegu nii Lantuse kui ja Humalogi pen'id hallid. Kaks korda on juhtunud, et pikaajalise asemel teen hilisõhtul 20 ühikut lühiajalist. Õnneks olen mõlemal korral ise aru saanud ja pääsenud. Siit foorumist olen lugenud, et ka teistel on sama asja juhtunud. Pen'id võiksid olla vähemalt täiesti eri kuju ja eri värviga. - hajameelsusest võib ühte doosi kaks korda süstida. Süstimine on nii rutiinne tegevus, et juba paar minutit hiljem ei mäleta, kas sai tehtud või ei. Tean tuttavat, kes süstis ennast selliselt koomasse. Õnneks pääses siiski. On olemas mingi riistapuu, mis jätab meelde viimase süstimise aja ja doosi, aga mina pole seda leidnud. - valesti vaadatud kellaaja tõttu süstisin ükskord öösel liiga suure koguse. Vs tase oli liiga kõrge ja vaatasin kella käe peal valesti. Minu arust jäi tund aega ülestõusmiseni ja süstisin liiga suure koguse (vist 8), arvestades, et kohe-kohe tõusen ja selleks ajaks on vs tase normaliseerunud. Tegelikult oli kell 2 või 3 öösel ja oleks pidanud süstima 3 või 4 ühikut. See viimane märkus on vist teemast natuke väljas - sellise asja vastu ei saa mitte midagi teha. Aga vähemalt näitab, et insuliin ei ole ohutu asjake.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25930/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
pandiit, vaata siia: https://timesulin.com apteeker123, küsitlus ei ole kindlasti koostatud inimese poolt, kes insuliini toimimisest, selle vajalikkusest midagi jagab. soovitan kriitiliselt asi läbi mõelda ja ehk uus küsitlus koostada, äkki koostöös mõne endokrinoloogiga?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25931/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
Olen seda asjapulka, mis pen'i otsa käib studeerinud juba aastaid tagasi, kui "leinasin" Innovo pennide kasutusest kadumist. Arvestades, et teda on väga harva reaalselt vaja (enese kontroll) ja et tema reaalne kasutusaeg on, kuna patareisid vahetada ei saa, väga lühike, siis ropult kallis vidin. Minule on just õhtune pikk süst problemaatiline, kuna ta ei seostu mingi muu igapäeva rutiiniga, aga selleks on abivahend olemas, lihtsalt annan teada, et tegin süsti ära...kaks pead on kaks pead... apteeker123 Soovitan uurimuseks mõne teise medikamendi valida.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25934/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
kunagi mõtlesin lausa timeriga karbi ehitada, kus hoiaks pikaajalise pen-i sees, no et numbrid koguaeg jooksevad ja kui kaas avada lükkaks nulli asja automaatselt. aga teostuseni ei jõudnud. viimasel ajal katsun pikaajalise alati Librelinki kirja panna ja on tänu sellele justkui õnnestunud meeles hoida.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25937/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
Ake, Timesulini kork töötab 1-2 aastat... see on kallis???
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25938/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
pibens
01.05.2017 19:16
Ake, Timesulini kork töötab 1-2 aastat... see on kallis???
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25938/uurimistoeoe-kuesitlus
no tegelt ju suhtkoht ikka on, arvestades et pmst on seal lüliti + kell, omahind asjal vast 1-2EUR
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25939/uurimistoeoe-kuesitlus
RE: Uurimistöö küsitlus
Timesulini kork kestab isegi rohkem kui 2 aastat. Kasutasin Humalogil seda. Ostsin 4 aastat tagasi, kasutasin peaaegu 2 aastat. Siis õnnestus mul saada Humalogi pen, mis näitab süstitud kogust ja kellaaega. Vahetada tuleb ampulli. See pen on super hea. Kontrollisin praegu seisma jäänud Timesulini korki ja see töötaks veel praegugi. Vilgub mul sahtlis. Levemirile ostetud Timesulini kork on töös olnud 1,5 aastat ja ka see ei näita veel kustumise märke.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/25940/uurimistoeoe-kuesitlus

Viited