Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Kas kellegil on kogemust selle seadme kasutamise ja tellimisega?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22746/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
siin on selle kohta teema olemas. kasuta otsingut. aga jah, on küll kogemusi... mis täpsemalt huvitab?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22747/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ei leidnud. Aga soovin pojale soetada 7 aastane et ei peaks ennast pidevalt torkima. Kas näitab sama täpselt kui glükomeeter.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22748/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ma ei saa aru miks Eestis seda ei saa osta oleks ju soovijaid. Telli läbi tuttava Saksamaalt olen kahevahel kas tellida terve aasta ports ära või peab ennem proovima kas lapsele üldse sobib! Soomest ka ei saa osta.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22749/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
tellin oma lapsele rootsi kaudu ehk siis sõber tellib ja saadab meile edasi. osta saab seda tänase seisuga 7 EU riigist ja seda siis ainult tellides, apteegist-poest seda ei saa... kas sobib/ei sobi on pigem see - kas laps laseb panna? see paigaldamine teeb ebamugavat häält hetkeks...ja seade vist ehmatab osasid lapsi. minu 4ne tütar seda ei karda, nimetame seda templi tegemiseks, kui sensor küljes valib sinna kleepsu peale... paljudel on päris kole reaktsioon sensori liimist... meil alguses ei olnud päris mitu kuud, siis tekkis... nüüd viimased paar sensorit on jälle väiksema ärrituse jätnud... aga minu silmis on see ärritus väike probleem, kasu kaalub üle kahju (kuigi oleme ärritust nädalaid ravinud, nö keemiline põletus on vist selle jälje kõige lähedasem kirjeldus). eesti turg on liiga väike. selle müümine- toetussüsteemi tekitamine on sadades kordades suurem kulu kui meie ehk ostjad tulu suudame pakkuda. ma ei näe varianti, et seda kunagi eestist osta saaks. tegelikult ei saa ju ühtegi 'head' süsteemi eestist osta, Libre pole ainus, mida ei saa... ei saa valida pumpa, ei saa valida CGMS'e....midagi ei saa....sest püsime ilma nende toodeteta ka elus :) siin link algsele Libre teemale: http://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22517/freestyle-libre-glukomeeter-minu-kogemus kui on küsimusi, vastan meelsasti!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22750/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Enamasti näitab jah sama täpselt kui glükomeeter. aga üldiselt peaks olema väikse viivitusega, eriti kui suhkur tõuseb/langeb kiiresti...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22751/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
njah ja kui mul pole ühtegi tuttavat ei saksamaal ega rootsis ega muus "eliitriigis" ,siis ma vöin suu puhtaks pühkida?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22752/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Selline küsimus ka, et kas tuimestuse võib alla panna nagu kanüüli paigaldamisel kui laps kardab et valus on?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22753/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jah, kui eliitriigis 🙂 Sidemed puuduvad, siis vaata ja vesista...kahjuks on see enamuse diabeedivarustusega nii, pakun et ka teisi haigusi puudutavate toodetega... Eesti ses suhtes ikka kiviajas, meie jaoks on suur asi, kui saad pumba, mis reaalsuses on nii vana mudel, et mujal sellised ammu kasutuselt maas :) Ma arvan et ikka vôib tuimestust panna, kuigi ma kanüüliga seda ei vôrdleks, pole kuulnud et keegi oleks valu tundnud....ja kui tôesti, siis on see vaid sekundiks... Ma panen oma lapsele kaitsekihi cavilon sprayd, et vähendada ärritusreaktsiooni... Aga kôik see selgub töö käigus, et mida vaja oleks...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22754/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Hea uudis sain täna, et tuttav kes elab aastaid Saksamaal sai tellitud ja saadab start komplekti ja kaks andurit. Seega läheb ainult postikulu juurde. Saksamaal start komplekt 169.90,+andur 59.90tk Olen uurinud et Soomes ei saa veel tellida Rootsis kompl. 229.- +70.-andur, Norras kompl. 240.-+86.-andur. Kui kohal ja järgi proovitud annan teistele ka teada.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22756/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mina tellisin oma (kohe 7-aastasele) Inglismaalt. Üldiselt oleme väga rahul. Paigaldamine ei ole väidetavalt üldse valus, see klõps võib tõesti ehmatada, aga mitte ilmselt 7-aastast ning mitte ka korduval panekul. Nii et tuimestuseks pole küll vist põhjust... Meil on pigem valus olnud ära võtmine, kuna ta on väga tugeva liimiga ning naha küljes täiega kinni. Mõõtmistäpsus on nii ja naa - ajaline nihe on ca 10 minutit, sellega peab arvestama, kui on näiteks madal suhkur. Esimesed paar korda läksin ise veidi segadusse - näitab madalat, annan lapsele suhkru tõstmiseks midagi süüa või juua - ja ikka näitab, et madal ja langeb veelgi. Siis tuleb jääda rahulikuks ning oodata ca 10 minutit, muidu on oht jälle teistpidi kõrgeks kruvida see suhkur. Samuti näitab minu kogemus, et Libre näitab veidi madalamat näitu, kui glükomeeter, aga samas - mõlemal on olemas mõõtmisviga, nii et ilmselt ongi tõde siis kuskil vahepeal. Aga mugavus on super, eriti minu meelest näiteks öösiti, kui on vaja kontrollida. Samuti igal pool väljas jne. Nahaärritus võib tõesti tekkida, aga ka minu arvates on see väike viga võrreldes selle mugavusega, mida Libre pakub.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22757/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ahjaa - seoses asjade mittekättesaadavusega, siis see teeb tõesti meele mõruks. Kasvõi seesama ilma voolikuta pump: https://www.myomnipod.com/explore.php No lastele oleks see ju ideaalne, aga jällegi - Eestisse ilmselt mitte kunagi see ei jõua. Ma oleks nõus ka seda välismaalt ostma ning ise asju ajama, aga haigekassa võiks mingigi osa toetada, kuna nende nimekirjas olevaid mudeleid nad ju toetavad ning pakuvad osalist või suuremaosalist kompensatsiooni.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22758/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Omnipodi kohta ma uurisin, siis kui mu laps diagnoosi sai, muud pumpa pole mina nõus talle panema :) seda saaks osta Soomest...vähemalt nii mulle väideti 2a tagasi, tingimuseks oli 'retsept' Soome arstilt. tol hetkel ootasid nad ise ka veel selle saabumist, seega oli nende jaoks uus toode... usun, et arsti leidmine, kes oleks nõus selle retsepti kirjutamine, pole eriti keeruline :) jah, ka haigekassaga olen suhelnud. neist mingit abi ei ole. meie pere maksab kõik sensorid ise, sest haigekassa poolt hüvitatavaid tooteid me kahjuks ei soovi.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22759/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kahju, et riik ei aita oma inimesi diabeediliit tegi minu teada ettepaneku riigikogule, et kõik ravimeid ja tarvikuid toetatakse aga riik ei leidnud selleks raha, aga küll leiti raha miljoneid pagulaste aitamiseks. Väga kurb, et oma rahva toetuseks raha ei leita aga pagulastele leitakse. Eks vaja ju Brüsseli ees koogutada ennem koogutasime 50-aastat Moskva nüüd kes teab kui kaua Brüsseli ees.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22760/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Olen tõsiselt mõelnud, et minna elama naise ja kahe lapsega sellisesse riiki kus tugiteenus heal tasemel. Naeruväärne puudetoetus lapsele 80.-euri kui kuus ravikulu 300.-euro eest. Soovin osta veel metronic g640 insuliinipumpa mille hind 3500.- ja riik seda ei toeta kõik lapse heaks et oleks kergem lapsepõlv+ koolis. Pean hinge kinni ja mõtlen ja loodan pidevalt, et teisel pojal seda haigust ei tule. Kusjuures pole enda, kui ka naise suguvõsas vähemalt 3 põlve tagasi keegi sellist haigust põdenud ja alguses oli diagnoos päris shokk.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22761/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mitte küll teema kohane aga Priidule. Mina haigestusin I tüüpi 11 aastat tagasi. Olin siis juba "vana inimene" (30 a.). Ei teadnud suguvõsas sellest meil keegi midagi. Tänaseks on küll II tüüpi (mitte ülekaalulased) haigestunud minu isa ja tema 2 venda. Täna kardan oma tütre pärast. Info mitte hirmutamiseks, mitte lohutamiseks vaid teadmiseks.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22762/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ka minu suguvõsas polnud enne mind ühtegi diabeetikut, ei I ega II tüüpi...kui haigeks jäin, olles 14, oli 'I tüübi diabeet' võõras sõna nii mulle kui sugulastele-tuttavatele...see oli 21a tagasi... täna on kahjuks ka mu tütar diabeetik... väidetavalt ei ole seal tegelikult seost...et võrdselt haigestub nii diabeetikute lapsi kui mitte-diabeetikute... ka teadmiseks :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22763/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mina saan kohe 42, aga eelmisel aastal kui vanem poeg oli (6.5a) haigestus ei teadnud ma ise ka sellest haigusest suurt midagi peale selle et olin kuulnud suhkruhaigusest kui selle nimest ainult. Lihtsalt algul oli raske sellega harjud. Pigem harjus sellega poeg ise kõige kiiremini peale haiglast väljasaamist süstis juba ise ennast hetkel on 2000.- pump ja arvestab ise endale koolis lõunasõõki ja ka kodus team kui palju vaja korrigeerida jne. muidugi kontrollime seda tegevust iga päev. Mulle tundub et laps saab kiiremini täiskasvanuks. Nüüd soovingi osta talle paremat pumpa mis on veekindel ja anduriga. Jube raske on kusagilt infot hankida nii pumpade, kui ka muude vidinate kohta.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22764/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Saan tellida Abbott freestyle libre sensoreid võtke ühendust pj74@hot.ee tel. 55675040
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22882/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas keegi Inglismaalt on tellinud? Seal on võimalus teha linnuke kasti, et käibemaksu võrra odavamalt saada kui oled diabeetik, aga kas see väljastpoolt UK inimesele ka kehtib? Või kas üldse seda kontrollitakse?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24670/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ikka kehtib, aga seda tellimust saab teha siiski ainult UKs.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24671/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
VPN'i kasutades saab süsteemile jätta mulje nagu sa asuksid UK's. Seega kui kohalik aadress on olemas ja nad muud ei kontrolli, siis peaks ju saama?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24673/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
jah, siis küll.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24674/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tundub, et Soomes on võimalik läbi tervishoiusüsteemi kuidagi freestyle libret saada. Loodetavasti hakkavad kunagi ka retseptita müüma või on Soome nii üle reguleeritud, et isegi selliste asjade jaoks on vaja retsepti? Läbi Soome oleks oluliselt lihtsam tellida. Link ka: https://abbottdiabetescare.fi/tuotteemme/freestyle-libre
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24692/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Vaatan, et isegi Poolas saab nüüd tellida: http://www.freestylelibre.pl/. Kas kusagil on terve ja värske nimekiri riikidest ka? Googeldades ei leidnud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24693/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Alates 1.novembrist Iirimaal saadaval
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24813/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Sain ka endale Libre UK kaudu ja õhtul läheb testimiseks. Kellelgi on kogemusi ka mobiiliapp vs seadme kasutamisel? :-)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24822/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas keegi teab miks ei saa Abboti kodukalt alla laadida tarkvara Freestyle Libre jaoks? Tahaks neid näite arvutisse saada mingil kujul.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24829/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas kellelgi oleks ühte sensorit müüa? Meil on jälle tarneprobleemid...:)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24830/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
tarkvara saad alla laadida ainult seal riigis, kus seda levitatakse... aga kuna sa väidetavalt jätad süsteemile mulje, nagu oled UKs, siis peaksid ju saama... milles mittesaamine väljendub? mõni veateade?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24831/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kusjuures tellimiseks ei pidanudki jätma süsteemile muljet, et asud UK's. Aga siis on selge - proovin kuidagi selle softi kätte saada. :-) P.S. Muidu annab veateadet "403 - Forbidden: Access is denied".
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24841/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere. Küsimus pibensile. Abbot Libre anduril pakendil saab tähtaeg läbi kas saab edasi kasutada? Kas on kogemust.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24852/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
sellekohast kogemust mul Librega pole.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24854/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tellisin Saksamaalt 10 andurit korraga, aga selgus et aegumis tähtaeg 31.01.17 loodan et saan edasi kasutada! Selleks ajaks veel 5 andurit kasutada. Aga tänan vastamast. Ilusat õhtut.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24855/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
üldiselt peaks saama ka aegunud sensoreid kasutada...ma ise kasutan dexcomi, sellega küll probleemi pole, olen ka mitu kuud aegunud sensori alles käivitanud ja kõik töötab probleemideta, olen lugenud, et kasutatakse lausa aasta vana sensorit... aga see käib dexcomi kohta...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24856/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Nüüd saab ka androidi kasutamisel laps oma näite jagada (vanemad, vastustavad isikud). Lapse nfc-ga telefoni librelink ja vanemale librelinkup ja elu jälle natuke muretum. Kui kellegil tarkvaraga probleeme võin aidata.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24859/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kirjutasin Abbott Eesti esindusele, MEFO'le Libre müügi osas. Kohalikul esindusel on soov ja tahtmine seda turustada, küll aga mitte Abbott'il. Seega pakun välja avaldada antud ettevõttele survet meie kui lõpptarbijate poolt, kirjutades ettevõttele oma soovidest ja nõudmistest. Tükki küljest ei võta ja kui veab, siis ehk saabki kunagi koduvabariigist osta. Seda enam, kui ELDÜ ja EDL toetaksid nö ametlikumalt võttes omalt poolt Abbott'iga ühendust. Muidugi pärides ka säutsudena twitterist https://twitter.com/FreeStyleDiabet
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24876/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
jopocofud
28.11.2016 18:50
Pakun välja avaldada antud ettevõttele survet meie kui lõpptarbijate poolt, kirjutades ettevõttele oma soovidest ja nõudmistest
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24876/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Näiteks siin: https://freestylediabetes.co.uk/contact-us
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24877/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
võin juba ette ära öelda, et ei ole mõtet vaeva näha :) meie kaks diabeetikut euroopa mastaabis ja 0.0002 neid, kes seda suudaks osta, ei pane Abbottit isegi sellele mõtlema...mitte kunagi. Eestis selle müümine oleks Abbotti jaoks kulu... tehniline tugi ja transport ei kaalu üles müügitulu isegi baltikumi turgu ühtlustades... kahjuks.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24878/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ma saatsin neile kirja - eks näis, aga pidev survestamine ilmselt suurendab meie võimalust sensoreid kunagi siit osta. Saaks siis soomegi tellida - iga eestlane mõnda soomes elavat sõpra ikka teab.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24879/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
pibens
28.11.2016 20:09
võin juba ette ära öelda, et ei ole mõtet vaeva näha :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24878/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
selline kord on juba elu. Põhjala eest vastutab Ole Christiansen (Ole.christiansen@abbott.com) ja tema boss on Alesia Scott (Europe, Middle East & Africa) alesia.scott@abbott.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24881/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
no teoorias soome ju praegu juba võimalik... soomes saab neid osta, aga nö retseptiga... et kui sa leiad selle soome arsti, kes neid sulle kirjutab (ei tohiks väga keeruline olla), siis ma ei näe probleemi (selle soomes elava sõbra aadressile neid oma retseptiga tellida) :) mingi klausel oli kuskil kirjas soomlaste puhul - et tervishoiutöötaja kaudu vms.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24883/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kõige mugavam oleks mõni tuttav Eesti arst, päris suvalise ukse taha ei taha kraapima minna. :-)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24884/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Lisaks sellele... sain juba täna vastuse oma kirjale, et kuna on plaanis Eesti turule seade tuua. Suurt lootust polnud, aga iga väikegi nügimine võib panna kellegi ajurakud tööle. :-) Vastus suhteliselt standartne ja korporatiivne: --------------------------------------------------------- Dear Sir, Thank you for your e-mail. We would like to inform that Abbott FreeStyle Libre has been introduced to selected European markets. Abbott has undertaken actions to introduce FreeStyle Libre system to as many countries as possible within the shortest period of time however mandatory registration procedures have to be taken into account. Unfortunately we cannot anticipate when this product becomes available in your country. We can assure that all potential interested Libre users will be immediately informed when the product becomes available. Use and purchase of FreeStyle Libre outside the supported markets may void Abbott's warranty. Support is provided to users with residential addresses in the countries where Libre is available and when Libre webshop registration is done from computers situated in these countries. Will you please visit our website for more detailed information. http://abbott.mediaroom.com/2014-09-03-Abbott-Receives-CE-Mark-for-FreeStyle-Libre-a-Revolutionary-Glucose-Monitoring-System-for-People-with-Diabetes.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24885/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Palun seletage mulle süsteemi. Soome arst võib minule, Eesti kodanikule, väljastada retsepti, et ma võiksin aparaadi ja muu vajaliku tellida mingile Soome aadressile? Saaja isik pole oluline, oluline on, kust kohast tellimus tehakse? Miks ei võiks meil olla keegi esindaja Soomes? Tõesti ei saa süsteemist aru ...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24887/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
teistes riikides retseptinõuet pole. on ainult abbotti poolt sätestatud tingimused - tellida saab kohalikult IP'lt kohalikule aadressile. soome edasimüüja on ise selle retseptinõude minu teada lisanud... kindlasti pole see suunatud mittesoomlastele :) aga usun, et ka eestlasel on võimalik see retsept saada...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24888/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
soomest uurisin, saad terveyskeskuse kaudu (a la sealne perearst), ehk peab olema soome sotsiaalkindlustus. kui ei ole, ei saa. iga terveyskeskus ise on otsustanud kas tellinud või mitte endale libre'd.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24927/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kurb, et isegi raha eest ei saa. :-(
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24946/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere, kas keegi saaks anda infot, paigaldasin FreeStyle Libre aga ei käivitu, ikka nõuab uuesti apparatus sensori lähemale ja hakkan uuesti lugema 60 minutiae. Kes Saab infot anda, mida valesti teen.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/24997/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ootad 60 minutit ära ja ikka ei hakka?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25000/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jah, olen oodanud vist juba rohkem kui 10 korda ja ikka sama moodi, et pane lähedale ja oota 60 min.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25001/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jah, olen oodanud vist juba rohkem kui 10 korda ja ikka sama moodi, et pane lähedale ja oota 60 min. Kas seda võib mujale ka kui käe peale paigaldada
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25002/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jah, olen oodanud vist juba rohkem kui 10 korda ja ikka sama moodi, et pane lähedale ja oota 60 min. Kas seda võib mujale ka kui käe peale paigaldada
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25003/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
a sa ikka vajutad 'start new sensor' ja nõustud sellega?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25005/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jah, aga kui 60 min läbi saab, on jälle Start new sensor ja hakkab uuesti 60 min Äkki on selles asi, et paigaldasime kõhu peale, arstid arvasid,et sinna võib ka, kuna laps käe peale ei tahtnud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25008/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
See kas kõhul või käel ei tohiks küll sensori aktiveerimist mõjutada. Võimalikud variandid 1.vigane sensor 2. paigaldamisel "karv" ei läinud läbi naha, selle kontrolliks peab muidugi sensori eemaldama. 3. Settings>System Status> System info ja Reader Test ja Event log, vaata mis seal kirjas. 4. Kas esimene paigaldus ehk mõlemad uued, sel juhul võib ka seade vigane olla.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25009/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere, Jah, esimene paigaldus ja nii õhinal aga ei tööta. Mõlemad uued tooted küll ja päris esimest korda. Event log taga on sellised vastused, kuupäev, kellaaeg ja siis sellised asjad 49, eR0 2001, er3 366, 46, eR3 363, kuid enamus vastused er3 366, kuid kummaline on see, et mina võtsin pakist välja 7.12, kuid sealt on näha, et on proovitud oktoobris 2 korda, kas siis firma on ennem saatmist testinud kas töötab. Loodan väga, et saaks korda aga kardan, et nässus.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25010/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Otsisin natuke netist. Where on the body can the sensor be worn? The sensor can only be worn on the back of the upper arm. Siin ütleb ilusti, et sensorit saab kasutada ju ainult käe tagaküljel. http://www.freestylelibre.co.uk/help/products/sensor.html Info leitud sellelt lingilt.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25011/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
See, et senor on mõeldud Abotti poolt kasutamiseks ainult käsivarrel on vast kõigile selge, samas see ei tähenda, et ta mujal ei töötaks. Keha muudest punktidest saadud näidud võivad lihtsalt olla vähem usaldusväärsed. Ma pole küll spetsialist aga sensor mõõdab koevedelikust veresuhkru taset. Tegelikult mõõdab ta küll elektrijuhtivust ja see teisendatakse meile arusaadavaks näiduks. Kui see "traat", mis läbi naha lüüakse on nii tark nagu pesupulbri inteligentsed molekulid, siis vahest ta tõesti saab aru, et ta pole käsivarrele paigaldatud. Muul juhul eeldaks ma ikka viga mujal. Manual kahjuks Er0 vastet ei anna er3 käib testriba kohta. Kas logis ongi ainult paar rida või on rohkem? Tee reader test vaata kas selle tulemusel ei teki mõnd uut viga. Sul nfc telefoni pole, kui on siis proovi sellega sensorit lugeda. Installi Abotti soft sellega saad ka aktiveerida sensorit. Lugeja tagaküljel on selgelt kirjas Product of China. Mina sain oma lugeja tellitud dets 2015 kätte sain veeb 2016 ja esmane käivitus oli logis 10-12-2014. Mul esimene lugeja testriba pool jõudis 8-9 ribane kui streikima hakkas ja teise sensori ajal enam testribasid kasutada ei saanud, koguarvuks jäi siis 13 testriba. Teisel lugejal streigib praeguseks nupp. Ühe sensori olen ka ringi vahetanud. Aga muidu on igati tore süsteem, see siis lohutuseks tulevastele kasutajatele :-)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25013/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Lennujaamas ei tohiks ju probleemi olla kui sõbranna toob mulle 10 sensorit välismaalt? Tegemist pole ju ravimiga, vaid medical device'ga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25026/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jakob
17.12.2016 14:02
Lennujaamas ei tohiks ju probleemi olla kui sõbranna toob mulle 10 sensorit välismaalt? Tegemist pole ju ravimiga, vaid medical device'ga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25026/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
ei usu, et tekiks, eriti EU siseselt. ma näiteks testribadest kõik, mis kohalikust soodustusest ei jätku tellin välismaalt (soodsam) ja pole kedagi huvitanud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25032/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ma usun ise ka, et pole probleemi. Enda pärast väga ei muretseks - olen kaks korda võtnud reisides mitme kuu ribad kaasa - aga teise inimese pärast küsin.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25033/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tegemist küll vana teemaga, aga siin on väga palju head infot, mõtlesin, et jagan ka natuke infot ja arvamust toote kohta neile, kes palju saunas käivad või sporti teevad. Tegemist on tõeliselt fantastilise tootega. Sporti tehes isegi jalgpalli ajal on väga mugav suhkrut mõõta. Väga lihtne ja saab mängu ajal. Sama asja saab ka rattaga sõites teha või pea iga ala harrastades. Näitab müstiliselt täpseid tulemusi. Pisikese viivitusega peab arvestama, et kui kiiresti sporti tehes suhkur alla tuleb, siis ilmselt tegelikkuses võib natuke rohkem all pool olnud, aga samas graafik, mis liikumise suunda ja kiirust näitab on nii mugav, et sellega on palju parem arvestada veresuhkruid kui tavalise mõõdukiga. Minu jaoks on tootel üks aga, aga see on õnneks väga lihtsasti parandatav. Kuna teen sporti 5x nädalas ja higistan palju ja seoses sellega käin ka 3x nädalas saunas, siis tuleb tunnistada, et see kleeps koos sauna, pesemise ja higistamisega peal ei püsi. Selle vastu aitab aga väga hästi tavaline veekindel plaaster apteegist osta ja peale panna. Ma põhimõtteliselt panen plaastri peale kohe peale anduri paigaldamist. 2 andurit tulid ilma lisaplaastrita alla nädala mõlemad maha. Plaastrit vahetades on näha, et anduri ääred on lahti, aga kui panna uus plaaster peale, siis püsib väga hästi pea. Tuleb tunnistada, et see Freestyle libre mõõtur muudab elukvaliteeti meeletult. Kui rahakott vähegi ära kannatab, siis on väga kasulik, mugav ja hea asi. Ma teen tihtipeale ka öösel proovi. Kuna proovi tegemise aeg võrreldes tavamõõturiga on oluliselt lühem ja ei pea pimedas verd näpust otsima hakkama, siis ei sega unekvaliteeti. Tavalise mõõturiga tihti rikkus natuke une ära, aga sellega tõmbad üle käe ja magad edasi.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25941/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas keegi saaks palun öelda Freestyle Libre lugeja aku (Wh) numbri?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25952/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Glycogen
09.05.2017 20:37
Kas keegi saaks palun öelda Freestyle Libre lugeja aku (Wh) numbri?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25952/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
3,7 v ja 1,29 wh
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25953/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Suhkrupeet
09.05.2017 23:09
3,7 v ja 1,29 wh
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25953/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Aitäh! :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25956/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere ! Mul sensor kuupäevaga 30.04.17. Eile öösel panin käele ja täna hommikul unise peaga enda arust aktiveerisin. Ausalt öeldes ei mäleta kas ta hommikul üldse hakkas 60 minutit lugema üldse ennne kasutamist või viskas kohe selle uue sensori teate (ilmselt ikka kohe) Igaljuhul paar tundi hiljem ülesse ärgates kirjutab, et sensor abgelaufen- sensor aegunug, pange uus sensor. Kas üldse saab aegunud sensorit kasutada (ma arvasin et saab) ? Eelmine oli mul kaa 30.04.17 aga siis atkiveerisin aprilli lõpust. Kasutajakogemus on suht suur, varem pole sellist asja juhtunud(mis puudutab õiget säilivusaega). Andke palun kiirelt nõu kas sellest sensorist ei saagi enam asja võib minema visata või on mingi nipp kuidas aktiveerida, kiire, tänud !
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25980/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
mina
12.05.2017 12:01
Tere ! Mul sensor kuupäevaga 30.04.17. Eile öösel panin käele ja täna hommikul unise peaga enda arust aktiveerisin. Ausalt öeldes ei mäleta kas ta hommikul üldse hakkas 60 minutit lugema üldse ennne kasutamist või viskas kohe selle uue sensori teate (ilmselt ikka kohe) Igaljuhul paar tundi hiljem ülesse ärgates kirjutab, et sensor abgelaufen- sensor aegunug, pange uus sensor. Kas üldse saab aegunud sensorit kasutada (ma arvasin et saab) ? Eelmine oli mul kaa 30.04.17 aga siis atkiveerisin aprilli lõpust. Kasutajakogemus on suht suur, varem pole sellist asja juhtunud(mis puudutab õiget säilivusaega). Andke palun kiirelt nõu kas sellest sensorist ei saagi enam asja võib minema visata või on mingi nipp kuidas aktiveerida, kiire, tänud !
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25980/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Minul on praegu käepeal sensor mille parim enne oli 31.03, aktiveerisin aprilli lõpus (st peaaegu 2 kuud peale aegumist) ja töötab hästi, üle keskmise täpne sensor isegi võiks öelda.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25981/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
mina
12.05.2017 12:01
Tere ! Mul sensor kuupäevaga 30.04.17. Eile öösel panin käele ja täna hommikul unise peaga enda arust aktiveerisin. Ausalt öeldes ei mäleta kas ta hommikul üldse hakkas 60 minutit lugema üldse ennne kasutamist või viskas kohe selle uue sensori teate (ilmselt ikka kohe) Igaljuhul paar tundi hiljem ülesse ärgates kirjutab, et sensor abgelaufen- sensor aegunug, pange uus sensor. Kas üldse saab aegunud sensorit kasutada (ma arvasin et saab) ? Eelmine oli mul kaa 30.04.17 aga siis atkiveerisin aprilli lõpust. Kasutajakogemus on suht suur, varem pole sellist asja juhtunud(mis puudutab õiget säilivusaega). Andke palun kiirelt nõu kas sellest sensorist ei saagi enam asja võib minema visata või on mingi nipp kuidas aktiveerida, kiire, tänud !
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25980/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Aga proovi Glimpi äpiga aktiveerida.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25985/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
kylamees
12.05.2017 17:57
Aga proovi Glimpi äpiga aktiveerida.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25985/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Idee hea, aga kahjuks polnud nfc toega android telefoni käepärast võtta, et proovida. Igaljuhul tööle ei saanudki, ei teagi miks. Väike foobia tekkis nüüd tähtaja ületanud sensorile, aga ilmselt sattus lihtsalt mingi praak sensor ja asi ei olnud selles, aga noh juhtub..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25988/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mul on ka 30.04 sensor ja aktiveerisin mais.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25989/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mul oleks võimalik hetkel lasta Eestisse saata kuni 10tk sensorit, üsna Saksamaa ametliku hinna sarnase hinnaga. Samas ise hetkel varusid täiendada ei soovi. On kellelgi ehk huvi? Enamik 31.10 säilivusega... nii, et sügiseni muretu :) kellel huvi - jätku kontakt.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26023/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Võtaks 2tk Zero.five@mail.ee
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26024/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Viimased tellitud neli sensorit olid 30/06/17 tähtajaga(tellitud aprillis saksast), üks momendil siis ka üle. Asukoht Tartus ja hind 65€.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26025/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris. sooviks ka: erhi69@gmail.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26027/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
to:chucknorris. Oleks huvitatud sensoritest: t1001t@hotmail.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26028/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris - sooviks ka: oksita007@hot.ee
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26029/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
To: zipzap. Hei, kas see üks sensor on veel Tartus alles? Oleksin huvitatud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26031/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris: oleksin huvitatud kahest sensorist. katlin.hanson@gmail.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26032/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris: sooviksin kahte sensorit helenta@hot.ee
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26033/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kohalikud varud ammendusid muljetavaldava kiirusega.. no ei saa mina aru miks Abbott neid ise siin müüa ei taha :) Peab natuke uurima kuskohast ja mida juurde leiab.. seniks päikest! :D
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26034/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere. Pakkuda mõned tähtaja ületanud sensorid. Hind 30. Kel huvi see võtab ühendust. suhkrupeet@yahoo.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26037/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Glycogen
07.06.2017 20:51
To: zipzap. Hei, kas see üks sensor on veel Tartus alles? Oleksin huvitatud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26031/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
on alles, roirex ät hot.ee, sensor liigub täna minuga koos.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26038/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Suhkrupeet
09.06.2017 07:27
Tere. Pakkuda mõned tähtaja ületanud sensorid. Hind 30. Kel huvi see võtab ühendust. suhkrupeet@yahoo.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26037/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Hetkel kõik sensorid ära lubatud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26045/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere, Mul ka plaanis soetada kas Freestyle Libre või siis Dexcom G4 aparaat. Siin lehel näne ka Abbot Freestyle mõõtesüsteemi. *Libre kasuks räägib hind ja plaastri/anduri lähedus nahalle. Tundub oluliselt mugavam, kui Dexcomi süsteem, mis on kõrgem ja mastaapsem. Kui kellelgi teist on kogemusi mõlema aparaadiga, siis palun jagage oma arvamust. Teine küsimus on see, et kas veresuhkru mõõtmine tavalise mõõturiga käib ka asja juurde, et justkui seadistada aparaati teatud aja tagant, kas siis Abbot, Libre või Dexcom. Või pole näppude torkimine enam vajalik. Kui siis vahel kontrolliks, et kas on sama tulemus glülomeetritel. Ja ilmselt, kui toimub tellimine Iirimaal, et siis saata aparaat mulle Eestisse, siis on mõistlik osta kohe rohkem sensoreid (plaasteid nö) et ei peaks pidevalt neid juurde tellima? Tänan, kui leiate aega vastata mu küsimustele ja vabandan, kui olen ebapäedev mingis osas :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26223/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ma ise küll ei kasuta kumbagi, aga kui liiga palju sensoreid tellida korraga, siis osa võib aeguda, olen siit lugenud. Et saadetakse ntx 10 sensorit sulle aegumistähtajaga kuu aja pärast.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26224/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Namarie
13.09.2017 14:08
Teine küsimus on see, et kas veresuhkru mõõtmine tavalise mõõturiga käib ka asja juurde, et justkui seadistada aparaati teatud aja tagant, kas siis Abbot, Libre või Dexcom. Või pole näppude torkimine enam vajalik. Kui siis vahel kontrolliks, et kas on sama tulemus glülomeetritel. Ja ilmselt, kui toimub tellimine Iirimaal, et siis saata aparaat mulle Eestisse, siis on mõistlik osta kohe rohkem sensoreid (plaasteid nö) et ei peaks pidevalt neid juurde tellima? Tänan, kui leiate aega vastata mu küsimustele ja vabandan, kui olen ebapäedev mingis osas :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26223/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Tavalise mõõturiga võid mõõta siis kui on kahtlus näidu õiguses - seda võib juhtuda peale uue anduri panemist ja saunas käiist. Ise ei kasuta seda reeglina, väljaarvatud juhul ,kui uut sensorit pole kohe käepärast. Facebookis Libre grupis reklaamiti Poola lehte kust saab kiiresti ja odavamalt Libre kraami. Ise olen EBayst ostnud Libre sensoreid ja ütleks, et ükshaaval saab sealt umbes 90 - 120euri tükk, aga kui suudad korraga 400-500 eurot välja käia, tuleb tüki hinnaks 60-70 eurot Üldjuhul tuleb alati rohkem osta odavam, kui ühe - kahe kaupa. Olen sellega rahul ja kasutan seda ka edaspidi :) Kusjuures täna tuli reklaa, et esimesest novembrist hakkab UK-s riik toetama Libre süsteemi; https://www.youtube.com/watch?v=LAC-lwjNdCQ
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26227/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Unustasin õelda, et Sensori lugeja müüsin maha kuna telefoniga saab asja lihtsamini tehtud ja ei ole veel ühte lisavidinat vaja kaasas kanda. Glimpi äpiga saab selle loetud ja kui viitsid natuke telefoni näppida, saab Libre enda äpiga ka loetud, muidu see kasutatav ainult UK-s. Ja andurid töötavad pool aastat peale säilivusaja lõppu - nii oli nende kodulehel kirjas (ilmselt saab patarei tühjaks).
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26228/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Namarie
13.09.2017 14:08
... Libre kasuks räägib hind ja plaastri/anduri lähedus nahalle. Tundub oluliselt mugavam, kui Dexcomi süsteem, mis on kõrgem ja mastaapsem. ... kas veresuhkru mõõtmine tavalise mõõturiga käib ka asja juurde, et justkui seadistada aparaati teatud aja tagant, kas siis Abbot, Libre või Dexcom. Või pole näppude torkimine enam vajalik. Kui siis vahel kontrolliks, et kas on sama tulemus glülomeetritel.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26223/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Mul on kogemus ainult Dexcom G4-ga. Dexcom tuleb vist kallim kui Libre. Dexcomil on alarmid ja kuna Librel pole, siis minu jaoks ei olnud küsimust, kumb valida. Sensori suurus võib olla oluline lapse puhul. Minul on sensor triitsepsi peal ja ärkvel olles ei sega, aga magada sensori peal ei tohi. Kalibreerin (st mõõdan näpu otsast ja sisestan tulemuse aparaati) kolm korda päevas, piisaks ka kahest. Minul peab sensor vastu 3 nädalat, aga see on individuaalne, mõni kiitleb kuni 7 nädalaga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26229/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
kas kellegil on kogemust, sensor töötab telefoni äppiga ilma lugejata? (ehk siis lugejat ei olegi üldse vaja?)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26263/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
fan_yes
02.10.2017 09:36
kas kellegil on kogemust, sensor töötab telefoni äppiga ilma lugejata? (ehk siis lugejat ei olegi üldse vaja?)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26263/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
jah, saab kasutada ilma lugerit omamata ka. *ainult, et telefoniga starditud sensorile ei saa lugejat hiljem lisada, vastupidi saab (esimese tunni vältel), seega kui mõlemat tahta kasutada a la, et luger ka tagavaravariandina sensoriga suhtlema nõus oleks tuleb aktiveerida lugeriga ja telefon lisada teisena. Aga see ei puutu siinkohal otseselt asjasse :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26264/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Uurin, kas kellelgi oleks üks Libre sensor kohe müüa. Poiss tõmbas kogemata sensori lahti ja enne kui järgmise tellimuse kätte saan jääb 1 sensor puudu. Kui keegi saab aidata, siis ootan kirja: helenta@hot.ee
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26302/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere Sellie küsimus, et kas neid saab osta sakasamaal ka kuskil poest või apteegist?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26304/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere, Võibolla juba kõik teavad aga avastasin enda jaoks sellise koha nagu www.eshopwedrop.ee . Kasu võiks sellest olla nendel kellel ei ole välismaal tutvusi ja kes tahavad omale mõne sensori vms tellida kuid müüja ei ole nõus eesti asju saatma. Asi toimib nii et kui registreerute saate endale välismaise aadressi kuhu kaup saadetakse ja nemad saadavad selle siis omakorda eestisse. Kes julgeb see proovib :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26305/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Suhkrupeet, kas oled ise seda varianti proovinud? Kas toimib? Kui palju paki saatmine sellisel juhul maksab?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26307/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere. Ise veel proovinud ei ole aga sain info inimeselt kes on kasutanud. Järgmised sensorid tellin siis proovin järele. Kodulehel on hinnakalkulaator olemas ja saab vastavalt paki mõõtudele ja massile hinna välja arvutada. Katsetuseks saksamaalt tellides poole kilone pakk mõõtudega 40x20x20 maksaks 8,69 kui kulleriga koju tellida. Pakiautomaati on vast odavam.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26308/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
olemas müügiks Freestyle Libre sensor (31.10.2017). hinnaks 55€.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26309/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Suhkrupeet
19.10.2017 09:44
Tere. Ise veel proovinud ei ole aga sain info inimeselt kes on kasutanud. Järgmised sensorid tellin siis proovin järele. Kodulehel on hinnakalkulaator olemas ja saab vastavalt paki mõõtudele ja massile hinna välja arvutada. Katsetuseks saksamaalt tellides poole kilone pakk mõõtudega 40x20x20 maksaks 8,69 kui kulleriga koju tellida. Pakiautomaati on vast odavam.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26308/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Tere. Proovisin ise ka seda varianti, hetkel ootan paki saabumist Leedu lattu. Hetkel sensori hind 56 eurot, tellisin 4 tk.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26342/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kadi
12.11.2017 14:29
Tere. Proovisin ise ka seda varianti, hetkel ootan paki saabumist Leedu lattu. Hetkel sensori hind 56 eurot, tellisin 4 tk.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26342/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Kuidas paki liikumine kulgeb, kas on kohale jõudnud?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26350/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Evergreen
15.11.2017 20:40
Kuidas paki liikumine kulgeb, kas on kohale jõudnud?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26350/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Tellisin 03. november, täna 17.november pakk ilusasti käes. Tellisin omniva pakiautomaati 8 eurot sentidega oli postikulu
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26355/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kadi
17.11.2017 15:23
Tellisin 03. november, täna 17.november pakk ilusasti käes. Tellisin omniva pakiautomaati 8 eurot sentidega oli postikulu
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26355/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Tere ! Palju siis kokku transpordiga 1 sensori hind tuli ? Nagu ma aru saan siis vahepeal oli sensori hind 56 eurot. Vaatan, et Saksamaa libre koduleheküljel maksab sensor 59,90 eurot. Kas kui sinna kasutaja teha või siis mingi teatud koguse sensori tellimisel muutub 1 sensori hind odavamaks ? Saan ma õieti aru, et netipoena kasutasite ametlikku freestyle libre poodi või mingit muud netipoodi kus sensoreid müüakse ?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26356/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
minale Ametlikelt lehtedelt saab tavaliselt korraga tellida kuni 10 sensorit, kusjuures postikulu ei sõltu tellitud sensorite kogusest. Mida rohkem tellid, seda odavamaks ühe sensori hind kujuneb. Sensoritele enditele tavaliselt koguse pealt allahindlust ei tehta, sest nõudlus on suur. Saksa ametlikul lehel vist oli kunagi kampaania, kus 1 sensor anti tasuta juurde. UK facebooki lehel räägiti, et Saksamaa lehel registreerides saab aparaadi ja 1 sensori tasuta tingimusel, et täidad mingi küsitluse kuu jooksul ... Ma ei tea, kas see vastab tõele, ma ei mõista saksa keelt. Saksas müüdavate aparaatide mõõtühik on ka nö vale. UK-st ostes tuleb jälgida naelakurssi, sest see võib hinda eurodes päris palju mõjutada. UK pakub tihti tasuta toomist UK aadressile. Nii jääb üks postikulu ära ja hind tuleb jälle odavam. Kui ostad endale või oma lähedasele (mitte edasimüügiks äritsemise mõttes), siis on võimalik saada käibemaksuvabastust (inglise keeles VAT exemption). Selleks märgid ostes ühte kasti linnukese ja hind läheb käibemaksu võrra odavamaks. Ainuke lisakulu ongi UK-st Eestisse toomine. Eshopwedrop kaudu tellides on see kulu mõistlik, sõltuvalt valitud kättesaamise viisist kuni 10 eurot.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26357/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
mina
17.11.2017 21:17
Tere ! Palju siis kokku transpordiga 1 sensori hind tuli ? Nagu ma aru saan siis vahepeal oli sensori hind 56 eurot. Vaatan, et Saksamaa libre koduleheküljel maksab sensor 59,90 eurot. Kas kui sinna kasutaja teha või siis mingi teatud koguse sensori tellimisel muutub 1 sensori hind odavamaks ? Saan ma õieti aru, et netipoena kasutasite ametlikku freestyle libre poodi või mingit muud netipoodi kus sensoreid müüakse ?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26356/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Tere.Minule lisakulu oligi natuke üle 8 euro postikulu kui pakk oli saabunud Vilniuse lattu. Nagu IT kirjutas , sooduskoodi sain et tasuta tarne.Mina tellsin uk lehelt ja 4 tk oli sama hinnaga. Neti poena jah ametlikku uk freestyle Libre e- poodi.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26360/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere! Sooviks soetada Libre lugejat ja sensorit. Nagu ma aru saan, siis lugejat on vist ikka vaja, ainult mobiiliäpist ei piisa? Kas on keegi kes saaks mind tellimisega aidata? Keegi, kes juba pidevalt sensoreid kuskilt tellib? Kui leidub keegi, kes saaks aidata, siis võib enda meili jätta ja saame edasi suhelda :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26361/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Okei, lugesin hoolikamalt eespool olevad postitused üle ning nagu aru saan siis saab ikka aint telefoniga ka kasutada, nii et kas kellegi kaudu saaks siis ainult sensorit osta?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26362/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
minnimann
21.11.2017 13:43
Okei, lugesin hoolikamalt eespool olevad postitused üle ning nagu aru saan siis saab ikka aint telefoniga ka kasutada, nii et kas kellegi kaudu saaks siis ainult sensorit osta?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26362/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Müügiks ühtegi pole, aga võin sulle ilma vahendustasuta ebayst ühe sensori tellida kui soovid. näiteks: https://www.ebay.com/itm/Freestyle-Libre-Blood-Glucose-Sensor-Expiry-2018-06-30-Worldwide-Fast-Shipping/152796433247?hash=item2393608b5f:g:W9sAAOSwevdaEMR5 (väga võimalik, et leiad ise ka mõne parema deali) Aga, kas sobiv telefon on olemas ja app'i oled juba käima saand?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26363/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Mul on iphone 6 ja mis selle äppi nimi on mis vajalik?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26365/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
minnimann
21.11.2017 15:39
Mul on iphone 6 ja mis selle äppi nimi on mis vajalik?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26365/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Ametlik app on LibreLink - aga seda vist on ainult Androidile(?) ning telefonil peab olema NFC võimekus (+ tundub, et päris iga NFCga telefon ei sobi. and just for note ainult Sonyl vist on NFC esipaneelis nii et saab mugavalt skännida telefoni peos ümber pööramata) ja et meie armsas koduvabariigis antud app tööle oleks vaja saada tuleb teha järgnevat: http://diabetes.ee/foorum/teema/43943/freestyle-libre-gluekomeeter-minu-kogemus (õpetus minu postituses 28.02.2017)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26366/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
minnimann
21.11.2017 15:39
Mul on iphone 6 ja mis selle äppi nimi on mis vajalik?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26365/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Mitteametlik äpp Iphonele; http://download.cnet.com/Glimp/3000-12941_4-77277546.html Ei ole seda ise proovind, aga mul Galaxy S5 peal töötab väga hästi ja kui on mure, saab selle toimetajaga jutu peale. Viimati saatis uuenduse, kui ütlesin, et mind häirib see, kui koguaeg tuletab meelde, et anduril hakkab aeg otsa saama. Nüüd näitab kollast riba lõpus, enne kui sensor lõpeb. Originaallugejat ei kasutagi enam ammu.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26367/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tänud vastamast ja aitamast! :) Proovisin seda Glimpi äppi Appstorest saada. Seal seda aga ei eksisteerigi ja ütleb, et hetkel Eestis see äpp saadaval pole. Tundub, et töötab ikkagi vaid Androidiga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26368/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tere! Kuidas see tellimine siis ikkagi käib täpselt?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26373/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
DibiBibi
25.11.2017 19:46
Tere! Kuidas see tellimine siis ikkagi käib täpselt?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26373/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Oleneb, kust tellida tahad. Ebayst on kõige lihtsam; vajutad "Buy it now" ja maksad ära näiteks. ( https://www.ebay.com/itm/1-Freestyle-Libre-Sensor-MHD-30-11-2017/152800903914?hash=item2393a4c2ea:g:H-kAAOSwevdaGDxF ) Või siis osaled seal oksjonil, vajutad " Place bid" paned sinna summa palju oled nõus selle eest välja maksma ja võib päris hea hinnaga saada 6 tükki korraga ( https://www.ebay.com/itm/1-Freestyle-Libre-Sensor-MHD-30-11-2017/152800903914?hash=item2393a4c2ea:g:H-kAAOSwevdaGDxF ) Ise sain selle kuuese komplekti päris hea hinnaga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26374/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
minnimann
21.11.2017 22:07
Tänud vastamast ja aitamast! :) Proovisin seda Glimpi äppi Appstorest saada. Seal seda aga ei eksisteerigi ja ütleb, et hetkel Eestis see äpp saadaval pole. Tundub, et töötab ikkagi vaid Androidiga.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26368/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Äpp peaks olema- LinkBluCon
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26388/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Müüa täiesti uued Freestyle Libre Lugeja ja Sensor (mg/dL) 120€. Kirjutage ja küsige pilte: sandraku@windowslive.com. Asuvad Elvas, aga vajadusel saab Tartu tuua. Postiga ka saadan. Päikest ☺
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26392/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
fan_yes
08.12.2017 11:08
Äpp peaks olema- LinkBluCon
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26388/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
tegelikult tuleb välja, ei iPhone-ga pole võimalik. Vajaliku Äppi ei eksisteeri.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26394/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Olen eelnevalt tellinud Saksa ebay kaudu sensoreid. Bidimisega saab neid pidevalt leida. Kuigi paljudel on kirjas et Eestisse ei saada, siis eraldi suheldes saab kokkuleppele. Tellisin hiljuti ka freestylelibre.de kaudu otse Saksamaale sensoreid. Endale Saksa aadressi sain siit kaudu www.eshopwedrop.ee Abbott saatis DHL-ga sensorid ca 6-7 päevaga Saksa aadressile, sisuliselt on see eshopwedrop ladu. Sealt viidi sensorid Leedu pealattu. Ning edasi lasin Omniva pakiautomaati saata. Kogu protsess võttis aega ca 10-12 päeva. Sensori hind 60 eur/tykk + väike saatmiskulu Saksamaale. Eestisse saatmine mingi 8 euri. Väga mugav. Töötas. Edaspidi kasutan seda. Ei ole bid'imist ega sebimist. eshopwedrop kaudu saab ka UK-st ja mujalt Euroopas ka tellida. Võib-olla kasulik neile kes mõtlevad kuidas uuel aastal kõige lihtsamini endale sensoreid hankida.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26419/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Olen tellinud sensorile kahte kinnituse õlale (siin näeb: www.ebay.com/itm/182952603240), kui keegi soovib 1 tk (15€), siis andke teada.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26420/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Nii.. aasta aega Freestyle kasutaja olnud. Teeme väikese kokkuvõtte. Ütleksin jätkuvalt, et minuarvates (asjaolusid arvestades) lausa imeline produkt! Mina liigitan 2017 aasta enda jaoks igaljuhul heaks ja selles oli peamine roll Librel ja tänu sellele saavutatud paremale enesetundele, tervematele närvidele (pidev hea ülevaade asjadest) ja üleüldse oluliselt suurenenud perspektiivile elus tänu sellele. Aga.. et mitte selle ebakvaliteetse ilukirjandusliku tekstiga siin pikale minna, natuke ka statistikat: sensoreid aastaga kulunud: 29tk sensori keskmine eluiga: 12,6 ööpäeva* sensori keskmine hind: ca 66EUR/tk (1914EUR aasta.. seda kõike 100% ikka enda tagasihoidlikust palgakesest) * (ühe sensori tõmbasin kogemata käelt natuke enne lõppu, ühe üsna uuena, 2tk eemaldasin ca 3 päeva enne lõppu ebaadekvaatseks muutunud näidu tõttu, 1tk näitas juba alates algusest vaid madalat) oleks minu teha jagaks ma kõigile diabeetikutele kuhjaga ja tasuta neid sensoreid - see oleks vaatamata kulule iga kell suurema kasumiga projekt (arvestades mida korralik ülevaade veresuhkrust teha võimaldab diabeetikul) kui mistahes tööjõureform või mis nad meil siin teevadki :) Minumeelest on diabeet umbes nagu olukord.. kus sul tehakse toa nurka lõke ja öeldakse, et püüa nüüd hoida seda leeki siin parajana, et toas oleks 22c sooja. Ühte kätte antakse pudel süütevedelikku ja teise ämber vett, nendega siis regulli selle lõkke suurust.. aga trikk on veel selles, et vaadata lõket ei lubata, silmad seotakse kinni, mõned korrad päevas võid vaid piiluda (no testribade korral siis), a vot.. Libre - see lubab sul vähemalt seda pagana lõket monitoorida reaalajas. Muudab justkui olukorda küll.. või mis? kindlasti mitte erakordsed numbrid, aga testribadega mina sarnaseid tulemusi ei saavutanud: https://www.upload.ee/image/7843109/Screenshot_20170505-100943.png https://www.upload.ee/image/7843109/Screenshot_20170505-100943.png https://www.upload.ee/image/7843109/Screenshot_20170505-100943.png Igaljuhul edukat 2018 aastat kõigile minupoolt, pange vapralt edasi!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26454/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris - hea ülevaade! endal täpselt sama tunne. ribad on täielik kiviaeg ja loodetavasti varsti ka teised tootjad teevad endale sarnase ja liiguvad sensorite peale edasi. kui hästi sa LibreLinkiga rahul oled? kas loeb täpselt ja sama usaldusväärselt nagu sensor? iOS-ile seda veel pole. kaalun iPhone'i Androidi vastu vahetamist ainuüksi selle pärast.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26460/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
LibreLinkiga rahul - piisav, et ainult seda kasutada. Readeriga küll aktiveerin sensori, et jääks tagavara variant aga reaalsuses kasutanud peale Linki enam pole. Telefoni valik ja eelistused on igaühel muidugi väga personaalne - aga kui selle olulisimaks kasutuseks on just Librelink - siis teeksin Sonyle veelkord reklaami seoses esipaneeli (erinevalt kõigist muudest telefonidest) paigutatud NFC lugeja tõttu - see, et telefoni scannimiseks käes ringi pöörama ei pea on tegelikult suurem boonus kui see esialgu tunduda võib. Xperia X, Xperia X perfomance jmt.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26462/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ma olen ka täitsa nõus eelnevaga, et Libre annab elukvaliteedile kõvasti juurde. Kui ehk kunagi saaks ühe sensorigi kuus riigipoolt oleks juba väga hea. Seoses mobiili app`iga siis ise olen pigem pettunud, kuna ei saa 100% kindel olla, et saan alati oma näidud kätte telefonist, kuna seade lihtsalt keeldub tihti andmeid üldse lugemast. Ilmselt on asi telefonis, kuna te räägite, et kõik toimib hästi. Telefoniks on Soxy xperia XA1, sellel nfc ikka tagaküljel. Kusjuures jabur on see, et vahest loeb mingi aeg ilusti näitu ja siis mõnikord ei reageeri üldse ja keeldub täielikult koostööd tegemast. Olen ka kindel, et tänu sellele LibreLink`ile läks mul kohe alguses üks sensor tuksi nagu ka siin foorumis esimeses postituses kirjutab : https://www.diabetes.co.uk/forum/threads/librelink-woes.104368/ Olen lugenud, et mõni sensor pidigi selle appiga tuksi minema, ja kuna ei osta ametlikust poest siis ei ole kellegi poole pöörduda ka, et asendust saada, muidu annaks Abbott uue sensori asemele. Veel olen märganud, et see telefoni app ajab vahest ka readeri hulluks, kui telefon ei loe siis reader viskab ka kohe errorit, proovige 10 minuti pärast uuesti. Hetkel peal olev sensor esimesed paar päeva sain ilusti näidud kätte siis hakkas jälle tõrkuma. Telefonis kõik seaded ilusti sees. Seega ise ei viitsi selle telefoni appi`ga enam jamada ja saan vähemalt readeriga kindel olla, et 100% töötab. Tulevikus tuleb telefoniost ilmselt paremini läbi mõelda (saaks neid enne ostu katsetada kuskil :)) Chuck Norris ka sul pole tõesti ühtegi probleemi telefoniga vahest skännimisel ?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26463/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Ei taha ära sõnuda, aga tõesti pole probleemi olnud telefoniga skännides. Seda proovige 10 minuti pärast uuesti olen ülimalt harva näind ja pigem juhtudel kui sensor on nt liiga kiire languse tõttu segadusse sattunud, mitte lugemis probleem. Mina kasutan Sony Xperia X F5122, sellele kõige lähem vaste hetkel saadaolevaist võiks olla F5121: https://www.1a.ee/telefonid_tahvelarvutid/mobiil_telefonid/mobiiltelefonid/sony_f5121_xperia_x_lte_32gb_graphite_black vähem mälu ja 1 sim aga muus osas sama.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26464/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ohjah. LibreLinkil oli vahepeal uuendus ja kui paar eelnevat on muretult peale lainud hoolimata minu taiesti ebasyndsast elukohast nende arvates siis seekord millegiparast nii libedalt ei sujund. app lihtsalt ei kaivitunid.. noudis uuendust. aga uuendada ka ei lasnud.. tee mis trikke tahad! :S VPN abil googleplayd seekord ka ara petta ei onnestund.. lopuks aitas uninstall ja app sealt tommata: https://m.apkpure.com/librelink/com.librelink.app/download?from=details ja kaima ta sai. uuuh. mobiil kyll vahepeal kogunenud ajaloost paraku tyhi peale seda aga mis seal ikka..hea, et niigi laks ja niikuinii koik libreviewsse syncitud. taitsa jama vark kui selliseid elulisi asju nonda hakkida tuleb, et kasutada saaks 😐
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26500/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
02.02.2018 01:46
ohjah. LibreLinkil oli vahepeal uuendus ja kui paar eelnevat on muretult peale lainud hoolimata minu taiesti ebasyndsast elukohast nende arvates siis seekord millegiparast nii libedalt ei sujund. app lihtsalt ei kaivitunid.. noudis uuendust. aga uuendada ka ei lasnud.. tee mis trikke tahad! :S VPN abil googleplayd seekord ka ara petta ei onnestund.. lopuks aitas uninstall ja app sealt tommata: https://m.apkpure.com/librelink/com.librelink.app/download?from=details ja kaima ta sai. uuuh. mobiil kyll vahepeal kogunenud ajaloost paraku tyhi peale seda aga mis seal ikka..hea, et niigi laks ja niikuinii koik libreviewsse syncitud. taitsa jama vark kui selliseid elulisi asju nonda hakkida tuleb, et kasutada saaks 😐
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26500/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Olgem ausad, selle ajalooga pole ju tegelikult midagi peale hakata ka.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26501/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
02.02.2018 01:46
ohjah. LibreLinkil oli vahepeal uuendus ja kui paar eelnevat on muretult peale lainud hoolimata minu taiesti ebasyndsast elukohast nende arvates siis seekord millegiparast nii libedalt ei sujund. app lihtsalt ei kaivitunid.. noudis uuendust. aga uuendada ka ei lasnud.. tee mis trikke tahad! :S VPN abil googleplayd seekord ka ara petta ei onnestund.. lopuks aitas uninstall ja app sealt tommata: https://m.apkpure.com/librelink/com.librelink.app/download?from=details ja kaima ta sai. uuuh. mobiil kyll vahepeal kogunenud ajaloost paraku tyhi peale seda aga mis seal ikka..hea, et niigi laks ja niikuinii koik libreviewsse syncitud. taitsa jama vark kui selliseid elulisi asju nonda hakkida tuleb, et kasutada saaks 😐
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26500/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Pead VPN tööle panema ja Google Play cache ja data ära kustutama. Tegin sama asja läbi ja kõik töötas.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26502/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
derpuma
02.02.2018 09:55
Pead VPN tööle panema ja Google Play cache ja data ära kustutama. Tegin sama asja läbi ja kõik töötas.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26502/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Õnneks sai eile juba teist kaudu kätte saadud ja installitud nii et praegu kõik tiptop :) Mul seekord VPN ja cache ning data kustutus ei aidanud.. samas Googleplay andis mingi ebainformatiivse errori ka, võibolla oli tegu hoopis mingi teistlaadi tõrkega sedakorda mitte üldse asukohaga seotud probleemidega.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26503/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
02.02.2018 01:46
ohjah. LibreLinkil oli vahepeal uuendus ja kui paar eelnevat on muretult peale lainud hoolimata minu taiesti ebasyndsast elukohast nende arvates siis seekord millegiparast nii libedalt ei sujund. app lihtsalt ei kaivitunid.. noudis uuendust. aga uuendada ka ei lasnud.. tee mis trikke tahad! :S VPN abil googleplayd seekord ka ara petta ei onnestund.. lopuks aitas uninstall ja app sealt tommata: https://m.apkpure.com/librelink/com.librelink.app/download?from=details ja kaima ta sai. uuuh. mobiil kyll vahepeal kogunenud ajaloost paraku tyhi peale seda aga mis seal ikka..hea, et niigi laks ja niikuinii koik libreviewsse syncitud. taitsa jama vark kui selliseid elulisi asju nonda hakkida tuleb, et kasutada saaks 😐
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26500/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Suured Tänud lingi eest, usun et see päästis paljusid tänasest jamast!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26504/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
mingid kummalised arengud toimuvad LibreLinkiga, hetkel on nende kodulehel näiteks tekst: "LibreLink is being discontinued. Please visit the FreeStyle Libre website at www.FreeStyleLibre.com for information about the new FreeStyle LibreLink app." küll aga puudub vähemalt hetkel veel igasugune lubatud info viidatud aadressil.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26514/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
06.02.2018 12:42
mingid kummalised arengud toimuvad LibreLinkiga, hetkel on nende kodulehel näiteks tekst: "LibreLink is being discontinued. Please visit the FreeStyle Libre website at www.FreeStyleLibre.com for information about the new FreeStyle LibreLink app." küll aga puudub vähemalt hetkel veel igasugune lubatud info viidatud aadressil.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26514/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
võinii, potsatas postkasti teavitus järgmise versiooni kohta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freestylelibre.app.gb sedakorda siis versiooni numbriga 2.0 ja arendajaks märgitud Abbott ise mitte AirStrip nagu varasematel. Isiklikult uuendama enne ei lähe kui ei sunnita. (!!!) Olemas on ka nüüd ka iOS versioon, nagu siin teemaski korduvalt inimesed soovinud on (!!!) nii, et paljude jaoks vast positiivne arenga: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freestylelibre.app.gb
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26515/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
06.02.2018 15:11
võinii, potsatas postkasti teavitus järgmise versiooni kohta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freestylelibre.app.gb sedakorda siis versiooni numbriga 2.0 ja arendajaks märgitud Abbott ise mitte AirStrip nagu varasematel. Isiklikult uuendama enne ei lähe kui ei sunnita.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26515/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Jah ega ei sunnitagi, lihtsalt vana versioon töötab 2018. 31 märtsini.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26516/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
LibreLinki iOs iPhone jaoks ei ole. Olen leidnud alternatiivi- Ambrosia BluCon ning app LinkBluCon, See loeb näidud Bluetooth-i kaudu ja edastab iphone sisse iga 5 minuti tagant. Testin praegu.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26517/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
fan_yes
07.02.2018 12:43
LibreLinki iOs iPhone jaoks ei ole. Olen leidnud alternatiivi- Ambrosia BluCon ning app LinkBluCon, See loeb näidud Bluetooth-i kaudu ja edastab iphone sisse iga 5 minuti tagant. Testin praegu.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26517/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Enda paari päeva taguses reklaamis Abbott justkui viitas, et koos LibreLink v2.0 versiooniga on ka iOs tugi olemas: https://www.upload.ee/image/8002123/reklaam.jpg see BluCon teeb librest täitsa CGMi ja toimib hästi? loeks meeleldi pikemat ülevaadet tema plussidest, miinustest! :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26518/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Täpsustus: kui külitada teise riigi App Store peale, siis saab tõepoolest LibreLink appi iPhone jaoks alla laadida. Mis puudutab Bluconi, siis minule isiklikult ei meeldinud. Esiteks on see päris suur (~15mm paksusega). Mitte mingisugust kinnitusvõimalust ettenähtud ei ole, ehk siis nuputa ise välja. Käimapanekuks on selle peal väike ava, kuhu käib nõel. Aeg-ajalt lendab ise välja, siis peab uuesti käima panema ning juhul, kui selle peal on plaster või muu sarnane (muud moodi ju kinnitada ei saa), siis tekitab probleeme ja võtab aega. Tõenäiliselt on patareidel ööpäevaringselt toimiv seade vajab nende tihedat välja vahetamist. Samuti ei ole seade veekindel, mis tähendab igakordset eemaldamist enne dušši, basseini vms. Väga suureks miinuseks on BluCon Nightrideri kõrge maksumus, koos maksudega Eestis on hinnaks ~ 150€. Plussidest võib välja tuua hoiatussignaalide andmist, s.h häälega. Seade mõõdab suhkruid iga 5 minuti tagant ning kui need lähevad madalamale tasemele, annab BluCon signaali ja inglise keeles teavitab suhkru näidust. Eriti hea ja kasulik näiteks öösel. Vaieldamatult on andmete automaatne edastamine mobiili väga mugav ja diskreetne, mis on ka plussiks.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26519/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
fan_yes
09.02.2018 10:17
Mis puudutab Bluconi, siis minule isiklikult ei meeldinud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26519/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Aga et info liiguks, siis kas internet peab koguaeg sees olema, kuna kõik info liigub läbi pilve? See tähendab ka rohkem aku kasutamist.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26520/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Priit
29.04.2016 13:23
Olen tõsiselt mõelnud, et minna elama naise ja kahe lapsega sellisesse riiki kus tugiteenus heal tasemel. Naeruväärne puudetoetus lapsele 80.-euri kui kuus ravikulu 300.-euro eest. Soovin osta veel metronic g640 insuliinipumpa mille hind 3500.- ja riik seda ei toeta kõik lapse heaks et oleks kergem lapsepõlv+ koolis. Pean hinge kinni ja mõtlen ja loodan pidevalt, et teisel pojal seda haigust ei tule. Kusjuures pole enda, kui ka naise suguvõsas vähemalt 3 põlve tagasi keegi sellist haigust põdenud ja alguses oli diagnoos päris shokk.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/22761/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Soovitan kolida Soome,siin on diabeetikutele kõik vaja minevad seadmed tasuta. Isegi pumbad ja samuti Freestyle Libre . Puudetoetus samuti suurem. Mul on väga kahju nendest Eesti peredest kes peavad seal sellisel viisil hakkama saama. Eesti haigekassa võiks oma osalust suurendada. Soome süsteemi kohta ei ole ühtegi paha sõna öelda. On nii mõnigi siia Soome kolinud et saaks lapsele võimalikult head ja kvaliteetset ravi pakkuda. Pojal diagnoositi diabeet 7 aastaselt siin Soomes. Nüüd juba 5 aastat kõva kogemust.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26521/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Keegi selle *FreeStyle LibreLink app* (ehk siis selle uue peadselt sunniviisiliseks saava v2.0) ka Eestis käima on saand? Mõned päevad on õnneks veel aega häkkida aga minu esimesed katsed igaljuhul ebaõnnestusid.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26536/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
22.02.2018 16:34
Keegi selle *FreeStyle LibreLink app* (ehk siis selle uue peadselt sunniviisiliseks saava v2.0) ka Eestis käima on saand? Mõned päevad on õnneks veel aega häkkida aga minu esimesed katsed igaljuhul ebaõnnestusid.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26536/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Jällegi samamoodi, panin UK vpn'i, Google Playle clear data ja clear cache, laadisin alla ja kõik toimib. Ootasin igaksjuhuks enne kui sensor läbi saab, juhuks kui ei peaks saama edasi kasutada juba töötavat sensorit. Ajalugu on ka kõik alles, läks valutult.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26537/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Hmm.. pagan, ei saa siis aru miks see clear cache mind enam ei aita nagu esimestel kordadel. Millegipärast ei näita Google Play ka seda esimese korra sisselogimis teadet enam nagu ta peaks puhta cache korral tegema..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26538/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
23.02.2018 19:54
Hmm.. pagan, ei saa siis aru miks see clear cache mind enam ei aita nagu esimestel kordadel. Millegipärast ei näita Google Play ka seda esimese korra sisselogimis teadet enam nagu ta peaks puhta cache korral tegema..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26538/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Minul ta ka ei näidanud, läks käima nagu tavaliselt, lihtsalt otsingust leidis FreeStyle LibreLink äpi üles. Võibolla peaksid enne VPN minema ja siis cache tühjendama, kui sa juba niipidi ei proovinud.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26539/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
läheb juba üsna teemast mööda, aga mul on kahtlus, et probleem võib olla selles, et ma ostsin vahepeal paar tasulist appi ja nüüd on konto seotud maksevahendi tõttu eestiga.. peab ilmselt uue google konto looma. samas suur kiusatus on ka see kurikuulus 31. märts ära oodata... äkki ei blokeerita siiski vana äkki ära - mis on vist küll naiivne lootus seni nähtu põhjal.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26540/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
24.02.2018 20:17
läheb juba üsna teemast mööda, aga mul on kahtlus, et probleem võib olla selles, et ma ostsin vahepeal paar tasulist appi ja nüüd on konto seotud maksevahendi tõttu eestiga.. peab ilmselt uue google konto looma. samas suur kiusatus on ka see kurikuulus 31. märts ära oodata... äkki ei blokeerita siiski vana äkki ära - mis on vist küll naiivne lootus seni nähtu põhjal.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26540/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Proovisin ka kahe konto varianti mingisuguse Androidi peal. Töötas sama edukalt. Tegin uue konto, lisasin selle telefonile, logisin USK vpni, tegin clear cache ja kui Google play käima panin siis sealt valisin teise konto, millele tahtsin äppi laadida.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26541/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
UK vpni*
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26542/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Oskab keegi öelda, kas saksamaalt tellitud sensorid töötavad lugejaga, mille ühikuteks on mmol/l. Saksamaal on lugejal ju ühikuteks mg/dl. Uk-s on mingid tarneraskused ja tellimused venivad.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26543/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Sensoril pole minuteada vahet. Sensor on sama mõlemil. Ja Saksa lehel saab lugejat tellides valida, kumb ühik endale meeldib. Saksa lehel on ka hind veidi odavam, mitte palju..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26544/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Tellisin ka esmakordselt elus selle Freestyle ära. Kasutusel nüüd 5. päeva. Niipalju infoks, et tellisin Saksast ja kasutasin https://www.eshopwedrop.ee/ vahendamist. Saksas oli kohe olemas ja saadeti 2. päeval juba välja, minuni jõudis Tallinna 10-ne päevaga. Inglise lehel oli samal ajal kirjas, et neil defitsiit ja peab kuni 2 nädalat ootama, kuni üldse teele pannakse. Saksast saab lugejat tellides valida, kas näitab mg/dL või mmol/L. Üks märkus- lugeja keelteks Saksast tellides saab valida ainult kas saksa, prantsuse või itaalia, mitte inglise. See mind õnneks ei sega, sest ka saksa keelt õpitud. Freestyle kasutamine on toonud välja mitmeid üllatusi minu suhkrute kõikumises, mida ribadega päevas 10 korda mõõtes pole siiani jälile saanud. Näiteks arvasin enne, et öösel mul suhkud alati normis olnud, aga tuleb välja, et öösel hommiku poole käib ikkagi isegi alla kolme ära. Ja iga öö praktiliselt, mis Freestyle kasutusel olnud. Ribadega olen vahel ka öösiti mõõtnud, aga pole kordagi tabanud madalat hetke. Kõige toredam, et kella seitmeks hommikul, kui äratuse koht on, on suhkrud taas ise normi roninud. Seega pole varem ka hommikuti kohe mõõtes varem prombeeme eriti olnud. Peab siis hakkama ka kella neljaks öösel omale vaheäratust panema, et kommi süüa? Saadud pidevad suhkrugraafikud on muidugi tänuväärt info, mida ribadega mõõtes kuidagi ei saa. Mis oleks teie poolt soovitused, et kui nüüd on võimalus oma suhkruid kiirelt ja pidevalt jälgida, et mis oleks see ideaalne vahemik, milles neid hoida? Ma hetkel panin omale targetiks 4,4...9,6. Kas peaks piire kuidagi nihutama?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26593/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Jeepu
19.03.2018 10:32
Mis oleks teie poolt soovitused, et kui nüüd on võimalus oma suhkruid kiirelt ja pidevalt jälgida, et mis oleks see ideaalne vahemik, milles neid hoida? Ma hetkel panin omale targetiks 4,4...9,6. Kas peaks piire kuidagi nihutama?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26593/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Ma kasutan sarnast target rangei, alumise piiri panin küll 3,9 kuna ei näe mõtet tekitada 3.9..4,x vahele veel üthe diagrammi pulka. muul teemal: just laekus mailile viimane hoiatus LibreLink v1.4 aegumise kohta: https://www.upload.ee/image/8202290/librelink.jpg jutus küll ei selgu, kas edaspidi puudub vaid ligipääs libreview keskkonda andmete üleslaadimiseks või blokitakse ka lokaalne kasutus (esimesest oleks suva, teine ikkagi ilmselt nõuaks mult uut google kasutajat ja telefoni algseadmete nullimist vms..ühesõnaga tüütut leiutamist, et lõpuks taaskord läbi vpni siis uus versioon installida.) äkki peakski üldse mingi tulemüüri vaatama telefoni ja librelinki ühenduse kinni keerama enne 31.? Muidu saab veel viimati netist mingi käsu enne lõppu ennast kinni panna.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26594/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
kogu seda tsirkust kõrvalt jälgides tekib küll tunne, et ribade raha ja sõrmede torkimise vaev on Libre kõrval tühiasi:)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26595/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ohooloom
19.03.2018 19:01
kogu seda tsirkust kõrvalt jälgides tekib küll tunne, et ribade raha ja sõrmede torkimise vaev on Libre kõrval tühiasi:)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26595/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
kui piirduda libre enda lugejaga ja omada piisavalt vaba raha, et esimest ettejuhtuvat spekulanti eBays toita siis on/oleks Libre kasutamine tegelikult väga lihtne :D
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26596/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
19.03.2018 20:03
kui piirduda libre enda lugejaga ja omada piisavalt vaba raha, et esimest ettejuhtuvat spekulanti eBays toita siis on/oleks Libre kasutamine tegelikult väga lihtne :D
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26596/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
miks eBay asjasse segada? oluliselt lihtsam on kasutada eshopwedrop teenust ja ise otse tellida, läbi nende vahelao siis...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26597/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
ohooloom
19.03.2018 19:01
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26595/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Ülejäänud tehnikavidinad on juba selline luksuse küsimus ja ma väga vabandan kui ütlen, et ajaraisk. Kindlasti mitte. Sensorite tellimine läbi https://www.eshopwedrop.ee/ on jõukohane ka väiksemale arvuti kasutajale. Libre mõõtjaga tulemuste saamine on ülimugav nagu ka Glimp appiga. Ülejäänud tehnikavidinad on juba selline luksuse küsimus. Ainuke mille üle võiks viriseda on Libre sensori hind. Minu teada teised EU maad saavad soodust, meie mitte. Kas hakkame kunagi soodust saama on ka iseküsimus, vähemalt seni mitte kui nn ´´maksud sõidavad´´ E- bays on mitme erineva nime all tegutsemas üks venelane, kes elab Saksamaal ja ta on haigals tööl. Juhuse tahtel olen temaga suhelnud ja lausa puhtas vene keeles. Minul olid siin VS iga probleemid vaatamata sellele, et ma Libret kasutan. Mul ei olnud probleem Libres vaid lihtsalt süstmiskogustes. Tõstsin baasinsuliini kogust kahele korrale ja kohe on tulemus teine. Täna on mul Librel praktiliselt ühtlane joon ja nii juba pikemat aega. Ja kui vähegi asi kannatab siis ma ei vahetaks Libret välja. ja mina muutsin enda vahemiku 3,9- 7,5
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26601/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
mu eelnev postitus sai nüüd küll vaatamata kontrollimisele selline halb, ma ei ole endaga rahul, aga muuta ka enam ei saa. Vabandan!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26602/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
krõõt
20.03.2018 09:02
mu eelnev postitus sai nüüd küll vaatamata kontrollimisele selline halb, ma ei ole endaga rahul, aga muuta ka enam ei saa. Vabandan!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26602/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
muuda nupu olemasolu siin foorumis oleks ütlemata kasulik! :) Aga see on päris kummaline, et Libret tohib ühes ja samas ELis müüa nii valikuliselt, elame veidral ajal, mobiilifirmad ei tohi enam roamingu eest raha võtta ja portugalis ja lätis peab andmeside sama hinnaga olema.. aga näed, Libre kohta ütleb Abbott, et liigne pingutus seda siin müüa ja google PlayStore ülbab ka edasi oma geopiirangutega :) Mine või õiguskantslerile kurtma..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26603/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
20.03.2018 09:30
Aga see on päris kummaline, et Libret tohib ühes ja samas ELis müüa nii valikuliselt, elame veidral ajal, mobiilifirmad ei tohi enam roamingu eest raha võtta ja portugalis ja lätis peab andmeside sama hinnaga olema.. aga näed, Libre kohta ütleb Abbott, et liigne pingutus seda siin müüa ja google PlayStore ülbab ka edasi oma geopiirangutega :) Mine või õiguskantslerile kurtma..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26603/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Jutt täiesti õige. Kus riikides Freestyle Libret ei saa? Eesti, Läti, Leedu, ...? Ok, ma ostan läbi eshopwedropi, aga riik on ette näinud, et ta toetab mind vs jälgimise tarvikute ostmisel. Praegu ma seda peaaegu et ei kasuta, kuigi vajaksin hädasti seda raha sensorite ostmiseks. Minu jaoks on sensor vs ribad kaks eri maailma. Nii kaua kui Libret ametlikult Eestis pole, ei saa me ju ka taotleda ribade raha suunamist samalaadse toote soetamiseks. Äkki peaks pöörduma europarlamendi saadikute poole? Minu teada oli see Kaja Kallase teema, et kaupu ei saa EL siseselt osta. Võiks ju omavahelise tülitsemise asemel millegi asjalikumaga tegeleda. Saan aru, et Abbott on erafirma ja ega tal kohustust pole, aga kui me midagi ei tee, siis kindlasti ei juhtu midagi. Variant 2, et tulevad uued tegijad ja tooted, aga see võtab kõik aega. Tahaks nüüd ja praegu :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26605/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas keegi müüb kohe ühte FREESTYLE LIBRE SENSORIT? :) Kirjutage: sandraku@windowslive.com. Aitähh!!
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26618/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
järgneb memuaar Androidi teemal, kes miskit põnevat kommentaari Freestyle teemal ootab võib rahulikult siit postist üle kerida. Ühesõnaga.. tunnike tagasi tõmmati siis rubilnikust Librelink v1.4 support välja (isegi armuliselt 2 päeva hiljem kui algselt teatatud - ma olin juba lootma hakanud, et vast jätavadki käiku.. või et kui ka online võimalused kinni keerataks siis lokaalselt paneb vast ikka edasi.. aga tutkit), nagu ma varemgi olen kurtnud, siis millegipärast minul enam vpn + playstore cache tühjendus viimasel ajal geoblokeeringutest kõrvalehiilimiseks ei toiminud (juba v1.4 sai hangitud hoopistükis kuskilt alternatiivselt veebilehelt apk installerina - temal õnneks erinevalt nüüdsest v2.0st veel seda kontrolli polnud, et mitte käima minna kui on väljaspoolt Playstorei pärit) - mingil viisil oli mu playstore account sedavõrd jäigalt meie kalli kodumaaga lõimunud (ma millegipärast kahtlustan, et selle käigus kui ma ükskord ühe tasulise app-i ostsin).. et muuda vpn abil oma asukoht missuguseks iganes, kõik ponnistused lõppesid sellega, et teatati, et elan täiesti no-go riigis :) - kontrollisin vpn toimimist ja puha.. igalpool need whatsmyip jms saidid näitaisid kenasti nagu asuksin inglismaal. Aga kuidas siis asi lahenes? Olin juba peaaegu laevapiletit soome ostmas, et sinna uut appi installima minna :) aga ei.. tegelikult sai palju lihtsamalt (no Soome võiks ikka millalgi minna, tore maa ju) Tegin lihtsalt uue google konto, regades skippisin igaksjuhuks telefoninumbri ja kõik asukohale viitavad valikud ning kõik hakkas jälle tööle ja kogu muusika, v2.0 peal ja elu läheb edasi. Ma ei tea.. äkki kellelgi on sellest heietusest kasu? Kuigi arvestades, et google taolisele probleemile kuskil ei viitand siis ilmselt vähelevind mure.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26640/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Toimib uue kontoga küll jah, aga kui uue kontoga app peale panna ja hiljem oma vana konto telefonile külge tagasi panna siis mingi ajapärast enam äppi siiski kasutada ei saa, soovitab uuesti Google playst see alla laadida. Ilmselt käib freestyle libre äpp siiski midagi aegajalt kuskilt kontrollimas.... :(
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26642/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kristjan
04.04.2018 20:59
Toimib uue kontoga küll jah, aga kui uue kontoga app peale panna ja hiljem oma vana konto telefonile külge tagasi panna siis mingi ajapärast enam äppi siiski kasutada ei saa, soovitab uuesti Google playst see alla laadida. Ilmselt käib freestyle libre äpp siiski midagi aegajalt kuskilt kontrollimas.... :(
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26642/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Ma vana kontot külge tagasi ei pannudki, õnneks/kahjuks neid erinevaid backup jms googlekontoga seotud teenuseid niikuinii ei kasuta ja kõik juba installitud appid jäid ka justkui peale kontovahetust tööle. Või milliseid probleeme see uus konto tuua võib?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26644/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
kylamees
13.09.2017 22:30
Unustasin õelda, et Sensori lugeja müüsin maha kuna telefoniga saab asja lihtsamini tehtud ja ei ole veel ühte lisavidinat vaja kaasas kanda. Glimpi äpiga saab selle loetud ja kui viitsid natuke telefoni näppida, saab Libre enda äpiga ka loetud, muidu see kasutatav ainult UK-s. Ja andurid töötavad pool aastat peale säilivusaja lõppu - nii oli nende kodulehel kirjas (ilmselt saab patarei tühjaks).
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26228/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
sain ma sinust õigesti aru, et kui nfc toega android telefon olemas ja glimpi äpp telefoni installitud, siis pole Libre enda lugejat üldse osta vajagi? saab sensorit nii lugeda kui ka aktiveerida sellega? ps. vabandan algajate küsimuse pärast, aga venna 8a. tütrel alles 3 päeva tagasi I tüüpi diabeet diagnoositi ning seepärast alles avastan seda maailma.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26653/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Gallex
07.04.2018 14:17
sain ma sinust õigesti aru, et kui nfc toega android telefon olemas ja glimpi äpp telefoni installitud, siis pole Libre enda lugejat üldse osta vajagi? saab sensorit nii lugeda kui ka aktiveerida sellega?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26653/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
vabandan veelkord, :) foorumit edasi lugedes sain oma küsimusele vastuse - piisab telefonist ja äpist. huh...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26654/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
kui kaua seda Libre enda lugejat kasutada saab enne kui uue ostma peab?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26655/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Gallex
07.04.2018 16:07
kui kaua seda Libre enda lugejat kasutada saab enne kui uue ostma peab?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26655/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
piiramatult
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26656/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
chucknorris
08.04.2018 01:02
piiramatult
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26656/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
et siis ainult patareide vahetamise mure?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26657/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Gallex
08.04.2018 17:28
et siis ainult patareide vahetamise mure?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26657/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
Pole vaja patareisi vahetada, seda saab sama laadijaga laadida, millega telefonigi ja seda ka suht harva.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26659/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Lihtsalt tähelepanek oma paari-kolme kuu kogemuse kohta Librega. Nimelt - see kuhu täpsemalt sensori nõel satub käevarres minema, sõltub ka tulevikus sensori töö. Kui nõel satub nii-öelda kuvemasse kohta, on näidud tegelikust pidevalt paar ühikut madalamad. Kui andur satub aga mõne veresoone lähedusse, on näidud õigemad ja Libre näit reageerib ka suhkru kõikumistele kiiremini ja adekvaatsemalt. Viimane andur praegu sattus täitsa mingi veresoone peale, nii-et alguses tuli sealt anduri keskaugust ka veidi verd. Ja anduri näidud on praegu testribadega võrreldes väga samad ja andur annab kiiremini infot liiga madalast või kõrgest suhkrust. Teine naljakas asi veel. Nagu kõik veebikeskkonnad, nii saatis ka Saksa Libre leht mulle uute andmekaitse seaduste kohta infokirja. Ja üllatus-üllatus - seal oli ka eestikeelne variant olemas, kuigi ametlikult Eestis esindust ei ole.. :-)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26789/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
jep, +1 eelmisele kommentaarile. seda isegi mõelnud, et tõenäoliselt on suur mõju sensori asukohal, ning nende kvaliteet ehk polegi sedavõrd kõikuv kui esmapilgul mulje võib jääda.. aga noh, ega seda ju läbi naha ei näe, kus see parim koht talle olla võiks :) See oleks muidugi super uudis kui eestikeele olemasolu annaks vihje plaanidele lõpuks produkt ka siia müüki saata... eks me näe.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26790/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem
RE: Abbot freestyle libre mõõtesüsteem.
Kas olete võlgade ülevaatamisel või administreerimisel? Kas olete mustas nimekirjas? Kas te üritate igakuiste maksetega toime tulla? Kas soovite osta maja, autot või äri laenu, kuid võlgade läbivaatamise või haldamise all? Kui olete vastanud YES ühele mu küsimusele? Palun võtke meiega ühendust e-posti teel: nortonfinance2017@gmail.com
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26794/abbot-freestyle-libre-mootesuesteem

Viited