victoza

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Kirjutasin veebruarkuus foorumis küsimuse, et kas keegi süstib victozat, aga pole märganud, et keegi oleks sel teemal sõna võtnud. Nüüd on pool aastat, olen kaalus alla võtnud pea 14 kg, veebruaris oli minu kaal 96 kg. See rohi on küllaltki kallis, kuigi Haigekassa maksab suure osa, tuleb süstijal maksta kahe süstla eest 22 eurot. Hommikul süstin Victozat 1,2 ja õhtul Lantust 10 - 12 ühikut. Mind huvitab kas kellelgi on Victoza süstimise kogemust ja kas keegi teab, on selle süstimisel ka mingit negatiivset mõju organismile, kui on juba kaua süstitud.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19034/victoza
RE: victoza
Õiekas,kas sul on esimene v teine tüüp?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19035/victoza
RE: victoza
edit: juba leidsin:)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19036/victoza
RE: victoza
mind huvitab ka victoza... olen küll 1.tüübi diabeetik, aga mu arst on korra seda mulle maininud, et ehk võiks proovida... nimelt on mul tõsine probleem kaaluga, söön väga tervislikult, teen sporti, aga kaal kuidagi väheneda ei taha...see selleks... olen päris palju lugenud selle kohta erinevatest foorumitest, üldiselt kõik kiidavad, enamikel kaasneb vähemal (või osal ka talumatul) viisil iiveldust, teisi kõrvalmõjusid pole väga meelde jäänud. minu rõõmuks on seda katsetanud ka 1.tüübi diabeetikud, neile on see mõjunud suhkruid stabiliseerivalt ehk vähenenud on nii hüpod kui kõrged suhkrud (seda vist seetõttu, et vähenenud on söögikordade arv ja söödud toidu kogus, mis siis peaks vähendama organismi poolt väljastatavat glükoosi kogust, mis omakorda vähendab suhkru tõusu...või midagi sarnast:) igatahes loodan ka seda varsti katsetada, kui oma rasedusega ühele poole saan...eeldusel, et see eestis siiski on võimalik 1.tüübi diabeetikute jaoks. ootan huviga kõigi kommentaare, kes sellega kokku puutunud on :)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19059/victoza
RE: victoza
Ma ei ole küll antud rohuga kokku puutunud ,aga tervislik toitumine ja sport on väga lähedalt hinges. Kõigepealt pean mainima,et x-kg =! tervislik. Kirjutatakse vist nii,kui tahetakse öelda,et kaalunäit ei võrdu alati tervislikusega. Inimene,kes on "ideaal-"kaalus võib väga kergelt omada liigset vistseraalset rasvkude (see,mis asetseb siseorganite ümbruses, enamasti kõhu piirkonnas). Ja see võib tekitada terviseprobleeme, lisaks paljule muule, kui on tegu istuva eluviisiga. St.,et kaalumine pakub abi enamjaolt tõsiselt ülekaalus olevale isikule. Inimene, kes on nö. harju keskmine, võiks lähtuda peegelpildist ja enesetundest. Tema eesmärk on keha koostist muuta, vähendada rasvamassi ja suurendada lihasmass. See selleks.. Lihtne tõde on ,et lihasmass kaalub rohkem,kui rasv. Sellepärast tekib inimestel ka sportimisega alustades kaalutõus. Küll aga, kui öeldakse ,et toitutakse korralikult ja tehakse sporti ning kaal ei lange, siis enamikel juhtudel on muret kurtvatel inimestel kas puudulikud teadmised toitumisest või spordi tegemisest, või mõlemast. Evolutsiooni käigus on keha õppinud üleliigset energiat talletama ning vajadusel seda ära kasutama. Tänapäeva ühiskond on lihtsalt nii kiiresti arenenud istuvaks ja "hõlpsaks",et evolutsioon ei ole järgi jõudnud. Need 2000+ aastat on nagu tilk meres. Siinkohal seon selle aspekti faktiga,et inimesed söövad rohkem ja kulutavad vähem,kui nad arvavad. Aga see ei pruugi sinu kohta käia pibens! Kui jätta aga kõrvale toitumine ja sportimine, siis kolmas murekoht on meditsiiniline. Kilpnäärme probleemid nt., mis põhjustavad hormonaalset ala-ja ületalitust võivad mõjutada kaalulangust ja -tõusu. See tähendab,et kui inimesel tõesti on eelnevad punktid paigas, siis on vajalik külastada arstikabinetti. Kui need astmed on läbitud, siis alles hakkaksin kaaluma ravimi võtmist. Olen ise ka kaalu langetamas, nimelt valmistun võistlusteks. Hetkel olen lengetanud seda 8kg peaaegu 3 kuuga. Teised 10kg on veel ees.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19073/victoza
RE: victoza
mul on väga raske uskuda, et kuskil on kellelgi midagi toitumise ja trenni kohta öelda, mida ma juba ei tea...ok, ma ei väida, et tean kõike, aga ausalt tean palju :) seda kurja vistseraalset rasvkude mul praktiliselt ei ole, nn siseorganeid ümbritsev rasv on minimaalne, aga ometigi on ülekaalu 25 kg peegelpilt minu enda kriitikat ei talu, ümbritsevad inimesed on natuke leebemad, aga ka nemad peavad tunnistama, et aastatega on mu keha kõvasti kosunud, keegi ei saa aru miks... jah, mul on kilpnäärme alatalitus, aga see on suht lühiajaline ja pärast esimest vereproovi, mis näitas kõrgemat TSH taset sai kohe jälle kontrolli alla, seega pole see pikalt minu keha rusunud... aga tead, ma olen nagu see lollike, kes alla ei anna...järjepidevalt otsin uut infot ja uusi spetsialiste, kellelt tarkusi ammutada...sest kuskil peab olema lahendus ka minu jaoks, eks!?! seesamune victoza on lihtsalt üks mõte, mille testimiseni ma veel jõudnud ei ole... aga üritan ka selle ära proovida, siis kui aeg sobilik :) edu meile kõigile!
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19078/victoza
RE: victoza
Ago Naistel on ja peabki olema siseorganite ümber rasvkude...see on meie "turva", ära vaata kõike oma mätta otsast. Kui naisel on kehamassiindeks alla 20'ne, siis on asi ikka väga jama ja rasestumine praktiliselt võimatu, sest ega loodus loll ole, sest selles kehas ei ole piisavalt varusid uue elu jaoks.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19089/victoza
RE: victoza
Ago loodan, et mu hommikune kommentaar ei tenud halba :) (olen sinult varem oma arvamisavalduste kohta saanud negatiivseid kommente) ja jätkaks samal teemal, mis üleval on. pibens...sinu sugu on määretlamata ja selle tõttu võivad minu ja Ago lähenemised olla erinevad. Olen väga nõus Agoga, et probleem võib olla lihtsalt puudulikes teadmistes toitumisesse või ka treeningutesse. Räägin enda aastate tagusel kogemusel. Kui on trenni eesmärk rasva põletada, siis piltlikult öeldes, võtke aeg maha. Pulsomeeter on väga hea abimees. 110-140 on parim vahelik peki kulutamiseks. Kordan veel kord, et räägin isiklike kogemuste najal. Kuigi jah 25+kg pole kunagi kogenud. Olen varemgi siin foorumis kaaluga hädas olnuid üritanud aidata ja on ka kasu olnud, kuid sellest päevast, kui väga ülekaaluline (rõhk on sõnal väga) neiu kiri sisaldas ainult lauseid a'la kuidas keegi teda ei aita, ei toeta ja julgesin talle vastata, et alustada tuleb endast. Vastus oli, et ta ei vaja minu soovitusi:))
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19090/victoza
RE: victoza
Ake, olen naissoost, vanuseks 32. liigsed kilod olen juurde saanud eelkõige raseduste ajal ja laste rinnaga toitmisega. kuigi olen ka neil perioodidel vägagi mõistlikult toitunud. kuna hetkel ootan oma kolmandat last, siis seetõttu ütlesin ka, et tegelen asjaga siis kui võimalus avaneb (tol hetkel pidasin silmas victoza testimist). kõiki mu ponnistusi on jälginud eelkõige endokrinoloog, olen käinud ka toitumisnõustaja juures (väidetavalt ainuke eestis, kes ka ise arst on, mitte nende spordiklubide reklaamnägude juures:), kuid alati on tagasiside see, et teen kõike õigesti...kahjuks tulemusi pole näinud... minu esimeseks trennivalikuks on olnud sörkjooks, alati teen seda pulsikellaga ja jälgin soovitatud vahemikku... mina otsin pidevalt allikaid, kust saada uusi teadmisi ja nõuandeid...seega ma vist ei ole päris selle nimetatud neiu sarnane :)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19091/victoza
RE: victoza
pibens Siin ei jaga sinu seisukohta, et nn reklaamnägude või üldse treenerite suhtes. Igal alal on soolapuhujaid, aga... Mina olen just treeningute valimise ja toitumise osas abi saanud klubi treeneritelt (ka reklaamnäolt). Vähemalt minu kogemus on, et nad teavad millest räägivad, sest iga soovitus, mis sulle antakse on alati põhjendatud ja lahti seletatud. Näiteks, kui olin mõni aasta tagasi hädas seljanärvipõletiku tagajärjel tuimaks muutunud käevarrega, siis oli just vesiaeroobika treener see, kes mind õpetas, mida ette võtta, et kiiremini taastuda, erinevalt arstist, kes lihtsalt tabletid välja kirjutas. Soovitaks küll mõne sellise spetsialisti poole pöörduda ja kuulata ära, mis temal öelda on. Ja siis endale sobiv välja nokkida. Et keegi ütleb, et ta on Eestis ainuke...minule kõlab see reklaamina. Aga jah see sari nendest kaalulangetajatest, kelle külmikud ja köögikapid igasugusest süsivesikust tühjaks tehti, tundus kuidagi liiga radikaalne. Minule, kui staažiga diabeetikule taoti algaastatel pähe, et neerude säästmiseks peab toidus olema ka süsivesikuid, ilmselt on ka need arusaamad aegunud, aga ise tean, et on ka süsivesikuid tarbides võimalik kaalu langetada. Palju sul pulss on, kui sörgid?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19100/victoza
RE: victoza
ei-ei, ega see toitumisnõustaja ise ei öelnud, et ta eestis ainuke on... teised arstid kiitsid teda ja mainisid ka seda :) aga see selleks, olen ka spordiklubide tegelastega nõu pidanud...eks neil jah mingi ettekujutus asjadest siiski on, muidu nad ju ei teeks seda, mida teevad....iseasi, kas nad mõistavad ka I tüübi diabeeti kõige selle kõrval... sörkides on (tegelikult "oli", sest pole seda ammu teinud) pulss kuskil 130 ringis.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19101/victoza
RE: victoza
õiekas, vabandan, et Su teema olen üle võtnud ja rajalt kõrvale juhtinud :/
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19102/victoza
RE: victoza
pibens, pole hullu, et teema läks teiseks. Eks diabeetikul ole ikka kõige lähedasem tema põhihaigus ja kui lisanduvad veel muud kahjustused, mis ei luba erilist sportimist ja aastaid ka juba palju nagu minul. On ju teada , et insuliini süstijatel pole lihtne kehakaalu alandada, olen proovinud igasuguseid dieete. Pealegi, kui veresuhkur langeb liiga madalale, pead midagi magusat suhu panema, mis mahavõtmist siis loodad. Sellepärast olen mina tänulik oma arstile, kes mulle kirjutas selle süsti, eelkõige ikka veresuhkru normiläheduses hoidmiseks. Kevadest sügiseni liigun palju väljas, teen aiatöid, talvel käin kord nädalas ujumas ja kepikõnnil. Praegu on omajagu raskust sellega, et suveõunad on nii ahvatlevad ja raske on neid mitte ülearu süüa.Nii kipubki õhtune suhkrunäit olema 7 ja 8 vahel, vahel isegi üle 8.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19104/victoza
RE: victoza
pibens Seda küll, et I tüübi diabeedi eripärasid ei pea treenerid teadma, aga nagu enne kirjutasin, siin on sinu rida terad sõkaldest eraldada...ja endale sobivaks sättida. PS! Ega ka enamik mitte endokrinolooge jaga diabeediku erivajadustest suurt midagi. õiekas Miks ütled, et I tüübi diabeetikul pole lihtne kehakaalu alandada? Minu jaoks on see üks järjekordsetest "linnalegendidest". Tuleb lihtsalt tihemini mõõta ja vastavalt vajadusele insuliini annuseid reguleerida, et ei peaks midagi magusat suhu panema ja motivatsiooni ja tahtmist peab olema ja ongi kõik. Aga kui said abi sellest ravimist siis on ju hästi.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/19110/victoza
RE: victoza
Täna perearst rääkis mulle ka, et ma uuriksin ise internetist ja ka oma diabeediarsti käest ravimite Victoza ja Bydureon kohta. Olen 1.tüübi värske diabeedik, ülekaalulisust pole. Seega tundub imelik, et perearst räägib mulle rohtudest, mis on mõeldud ülekaalulistele 2.tüübi diabeedikutele. Ma ise leian, et mul pole nende ravimitega midagi peale hakata või on keegi siinsetest 1.tüübi omadest neid kasutanud/katsetanud?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26052/victoza
RE: victoza
mina sain oma Victoza lõpuks kätte. I tüübi diabeetikule temast muud kasu pole, kui kaalulanguseks. töötab küll :) II tüübil aitab see veresuhkurt kontrolli all hoida, T1 selle pärast 'muretsema' ei pea :) kurb on aga see, et I tüübi jaoks pole see ravim soodustusega, seega maksab 2-süstlane pakk ~100€. Jeepu, pakun, et su perearst ei tee vahet I ja II tüübi diabeetikutel, juhtub tihti...ma viitaks sellele, et sa siiski T1...muidu perearst jätkab googeldamist 'diabeediravimitele', mis kuskil edukad olnud :)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26053/victoza
RE: victoza
Jah, mulle jäi ka eile vaikselt mulje, et mu perearst ei tee vahet 1. ja 2. tüübil. Mu kolme kuu keskmine suhkur on praegu 5,5 ja perearst ütles järsku selle peale, et kas ma ei võiks rohtude manustamist äkki piirata või üldse ära jätta? Ja küsis, kas ma Metformiini tablette ikka söön, kuigi diabeediarst peale mu diabeedi tüübi kindlaks-määramist need kohe mul tühistas. Selle peale jäi mul karp kergelt lahti ja tekkis mõte, et ta pole ennast vist mu haiguslooga eriti kurssi viinud.. Seega tuleb mul need Victozad ja Bydureonid unustada...
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26054/victoza
RE: victoza
Tere, olen 11 aastat 1. tüübi diabeetik ja viimased 3-4 aastat kasutan ka victozat. Kehakaalu ei alandanud, kuid veresuhkrut stabiliseerib hästi. Kasutan õhtuti 1,8 Victozat ja 24 Levemiri, hommikul on vs 5 ringis. Kogemus on hea
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26185/victoza
RE: victoza
hiljuti lugesin samuti seda, et ka T1 puhul aitab see veresuhkurt stabiliseerida ja paljudele kirjutatakse seda just insuliini kõrvale ja töötab paremini kui ainult insuliin... huvitav miks seda siis eestis ei saa soodustusega?? minul isiklikult victoza veresuhkurt ei mõjuta.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26187/victoza
RE: victoza
Ravimite puhul on määravaks milliste haiguste raviks konkreetne preparaat on näidustatud, hetkel Victoza näidustusena kirjas, et tegemist on 2. tüübi diabeedi ravimiga. Ravimite soodustust reguleeritakse Eestis vastava soodusnimekirja lülitamise või mitte lülitamisega ( vastav komisjon on Sotsiaalministeeriumi juures). Hetkel kehtivad soodustusele järgmised reeglid: VICTOZA süstelahus (liraglutiid), ravimi väljakirjutamise tingimused 50% soodusmäära korral on „2. tüüpi diabeedi (E11, E14) raviks juhul, kui ravi suukaudsete diabeediravimitega ei ole efektiivne või on vastunäidustatud“ ning 75% soodusmäära korral „2. tüüpi diabeedi (E11, E14) raviks rasvumusega patsientidel (KMI ≥35kg/m2), kellel suukaudsed diabeediravimid (metformiin, sulfonüüluurea preparaat, PPARγ agonist, DPP-4 inhibiitor) maksimaalsetes taluvates annustes ei ole andnud rahuldavat efekti või on vastunäidustatud“.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26188/victoza
RE: victoza
pibens
14.06.2017 08:13
mina sain oma Victoza lõpuks kätte. I tüübi diabeetikule temast muud kasu pole, kui kaalulanguseks. töötab küll :) II tüübil aitab see veresuhkurt kontrolli all hoida, T1 selle pärast 'muretsema' ei pea :) kurb on aga see, et I tüübi jaoks pole see ravim soodustusega, seega maksab 2-süstlane pakk ~100€. Jeepu, pakun, et su perearst ei tee vahet I ja II tüübi diabeetikutel, juhtub tihti...ma viitaks sellele, et sa siiski T1...muidu perearst jätkab googeldamist 'diabeediravimitele', mis kuskil edukad olnud :)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26053/victoza
Kuna mul on organismis päris head antikehad insulinile, siis sain mõnda aega kasutada Victozat. Ja hoidis veresuhkrud sigahästi kontrolli all. Selleläbi langes ka kaal. Seega ei saa öelda, et temast muud kasu ei ole , kui et kaalulanguseks... Kahjuks tõesti, DT1-le on 100% hinnaga, seega suhteliselt krõbe hind. Ulvi,kas on lootust lähiajal saada see ravim ka DT1 soodusnimekirja? Tasuks äkki proovimist välja võidelda?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26190/victoza
RE: victoza
Kiusatus
22.08.2017 21:22
Kuna mul on organismis päris head antikehad insulinile, siis sain mõnda aega kasutada Victozat. Ja hoidis veresuhkrud sigahästi kontrolli all. Selleläbi langes ka kaal. Seega ei saa öelda, et temast muud kasu ei ole , kui et kaalulanguseks... Kahjuks tõesti, DT1-le on 100% hinnaga, seega suhteliselt krõbe hind. Ulvi,kas on lootust lähiajal saada see ravim ka DT1 soodusnimekirja? Tasuks äkki proovimist välja võidelda?
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26190/victoza
Siin ei ole midagi võidelda, ravimi näidustuses ei ole kirjas 1 tüübi diabeeti. Seega ei saa ka taotlust soodustuse saamiseks esitada. Kui Eesti jõuab 5 maailma rikkaima riigi hulka ja soodustust antakse kõigile ravimitele, siis see soovunelm ilmselt täitub.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/26192/victoza

Viited