Käte "suremine"

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Mul juba pikemat aega selline probleem, et ärkan öösel üles ja parem käsi täiesti ära "surnud". Siis üritan teda liigutada ja masseerida, aga selle peale hakkab hullult valutama. Ja nüüd juba päeval ka kipub aeg-ajalt tuimaks minema. Ilmselt verevarustuse häired, mis muud. Äkki kellelgi on kogemusi, mis võiks seda leevendada.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15060/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Magneesium leevendab :) Ehk siis vut-vut apteeki ja küsi endale magneesiumi nt Kelasin, Magnex vms. Isikliku kogemuse taustal oleks nagu Kelasin Mg parem kui Magnex.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15061/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Mulle sobib magvit+B6. Pmst võib ka B1 vitamiin seda leevendada.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15062/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Mis siis teha tuleb? Kui see "suremine" peale tuleb, tuleb tablett võtta või mingi kuur läbi teha? Tunnen ka aegajalt sellist vastikut- tervat- valusat- torkivat "suremist", enne haigeks jäämist nt kui jalg ära suri oli see hoopis teine tunne, kui nüüd. Või pole see sama asi, ei teagi nüüd. Minul pole see õnneks igapäevane.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15063/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
magneesiumi võetakse ikka kaks kuud järjest, nagu B1-gi. ja suhkrud tasub hästi kontrolli alla saada.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15064/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Ei pruugi olla verevarustuse häired, võib olla ka midagi närvidega. Kuidas saada õige diagnoos? Ei oskagi head nõu anda. Kui pannakse vale diagnoos, saad veel pikalt vaevelda. Minuga juhtus nii, et tasulise meditsiini arst pani kohe õige diagnoosi ja määras ravi, mis ka aitas. Igaks juhuks läksin teise arvamuse saamiseks tavalise arsti juurde. Sain teada, et mul on kaelaradikuliit. Kuigi arst sai aru, mis viga on, ei muutnud ta esialgset perearsti vale diagnoosi. Niisugune see meie meditsiin on. Minu soovitus on leida hea arst, kes viitsib Sinu probleemiga tegeleda.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15065/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Pandiit, magneesium jms annab päris kiiresti tulemusi, kui viga on mõne aine puuduses, minu "randmeprobleemid" magneesiumiga kadusid, muidu olid käed mõnikord hommikul õlgadeni tundetud. Kiiresti ärkvele sain/saan käed siis, kui õrnalt hammustada sõrme otstest.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15066/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Mul ema kes ei ole diabeetik kurdab koguaeg, et käed surevad ära öösel. Pean talle ka siis apteegist magneesiumi tooma, ehk aitab.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15067/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
ja tõhusalt toimib ikka raviannus, st 4-6 tbl päevas, vähemalt magvit+b6 puhul. kuigi võib pisut kõhust lahti lüüa, siis tasub annust vähendada.
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15068/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Lase endale ENMG uuring teha, et välistada või kinnitada käe närvide kahjustust. Ja kui kahjustus peakski olema, siis lisaks igasugu tablettidele, on üks võimalus pisikirurgia, kus randme piirkonnas lõigatakse üks ligament läbi, mis vähendab survet närvidele. Pidi aitama öise kätesuremise vastu :)
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15070/kaete-suremine
RE: Käte "suremine"
Mõmmil on täiesti õigus. Selle "tondi" nimi on karpaalkanalisündroom. Karpaal- ehk randmekanali ahenemisel tekib surve mediaansele närvile. Surve tekitab peopesas asuvates pöidla lihastes ja sõrmedes tundlikkuse ja liigutamise häireid ehk karpaalkanalisündroomi. Risk on suurem raseduse, kilpnäärme alatalituse, reumatoidartriidi ja diabeedi korral. Samas, esineb kõige sagedamini keskealistel naistel... Sümptomid: valu, suremistunne ning tuimus randmes ja labakäes, valu võib olla ka küünar- või õlavarres ning süveneb tavaliselt öösiti. Käe raputamine vähendab vaevusi. Tekkida võib labakäe nõrkus või kohmakus. Vaevuste püsimisel või süvenemiseltehakse op, mille käigus lõigatakse lahti randmeristiside ja vabastatakse surve all olnud närv avardamaks karpaalkanalit. Võta kas endokrinoloogilt või perearstilt suunamiskiri kas ENMG uuringule või neurokirurgi juurde ja saad oma vaevast lahti. Endal sama kõik läbitud ja peale opi ei ühtegi keset ööd ärkamist ja päevased toimingud kõik ok ( enne opi surid näpud ja käed ka kudumise, kirjutamise, nõelumise, heegeldamise käigus...) Edu ja jõudu!
http://diabetes.ee/foorum/postitus/15077/kaete-suremine

Viited