Kevadel jalad väsivad?

Foorumisse postitamiseks logi sisse või liitu kasutajaks
Tere, Otsisin, kuid ei leidnud sarnast teemat. Ehk oskab keegi aidata. Mul on 1.tüübi diabeet diagnoositud 2015 aastal. Nüüd eelmise aasta kevadel ja ka sel aastal, olen avastanud et kui käin pisut pikemat maad siis sääremarjad väsivad n.ö ära ja hakkavad valutama. Ma ei oska isegi kirjeldada, millele see sarnaneb, kuid lõpuks käivad jalad nagu ise tahavad - kaheksat ja ma lihtsalt viskan oma jalgu üksteise ette, et edasi liikuda. Selline tunne nagu miski kisuks ja tõmbaks mu jalgu - nii piin on kõndida. Näiteks : pikem maa on igal hommikul ja õhtul rongi jaamani ca 1km - mulle on alati meeldinud jalutada ja käia ning varem pole sellist kiskumist olnud - ehk, et üleöö istuvast asendist jalutama ei hakanud. Ikka koguaeg ja pidevalt olen käinud. Mul olid mõned aastad tagasi ortopeedilised jalatallad - konkreetselt minu jala järgi tehtud. Kui need olid juba tükk aega mul jalatsites olnud, hakkas valutamine ja kaheksakõndimine pihta. Arvasin, et jalatallad väsinud/vanad. Soetasin tervise abist alternatiivid .. see ei muutnud midagi. Eelmisel aastal lõppes see sisuliselt oktoobris/novembris. Küsimused oleksid sellised : 1. Kas see on/võib seotud olla diabeediga? 2. Millest võib abi olla ? 3. Kas on kellelgi veel, et justkui ainult kevadel ja suvel on selline mure ? Sandra
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25954/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
magneesiumipuudus näiteks, ja suhkrud hoia alla 10. Mul ka periooditi on olnud. Kevadel ilmselt kõnnid rohkem kui talvel, lisaks tundub, et mingi seos on soojusest paranenud vereringega (vähemalt minul) koormus on suurem ja siis on paremini tunda, mis seisus jalad on. Benfogamma kuur ei tee ka paha (B1 vesilahustuv vorm).
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25955/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Minul hakkasid ka jalad eelmine kevad valutama ilmselt kõrgest veresuhkrust, sest diabeet diagnoositi alles aasta lõpus. Kuigi muud sümptomid viitasid juba ammu sellele. Käimist on palju ja jalad valutavad siiani ning arstid ütlevad lihtsalt muretult, et see on normaalne diabeetikul. Tegin hiljuti ühe purgitäie magneesiumi tabletikuuri, kuid mõju pole mitte mingisugust. Pigem tunnen praegu leevendust D - vitamiini tablettidest.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25957/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Mul otseselt ei väsi, aga jõuetum tunne on peale diabeedimöllu algust selle aasta veebruarist (tüüp 1). Ja jalad kisuvad krampi vahel, õnneks mitte tihti. Mingit lisandit peale D-vitamiini ei söö. Ma ise arvan, et ongi paratamatus diabeedikul, sest ainevahetus pole ju päris see, mis tervel..
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25958/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Ma olen kas väga kibestunud või pettunud ( ei oska täpsemat sõna öelda ) aga miks küll. Võitlen praegu mitme asjaga korraga ja olen üsna pettunud, et iga arsti poolt tuleb vastus : no sul on ju diabeet. Kui enesetunne on halb ja mõni kramp või valu on nii väljakannatamatu, et takistab mingil määral normaalset toimimist, siis tahaksin karjuda ( või joosta kuskile vastu seina ) - mitte, et see aitaks muidugi aga nii lootusetuse tunne on peal. Olgu ma proovin, benfogammat. D-vitamiini tarbin ka. Varsti öökapp igasuguseid tableti potsikuid täis ... Jalakrambid kadusid mul ära peale seda, kui külastasin refleksoloogi ja tallaalt punkte mudis. Magn.helvestest ma ei märganud ka, et asi oleks paremaks läinud. Tänan Teid :)
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25959/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
D-vitamiini tuleks võtta koos K vitamiiniga (jogurti, toore hapukapsaga jms) ja rasvasema toiduga, siis on sellest ka kasu. D-vitamiinile tuleb kindlasti juurde võtta magneesiumi, kas või aeg-ajalt. Veel parem oleks kasutada peale määritavat magneesiumiõli.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25960/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Minul on staaži 24+. Esimestel aastatel küll miski ei vaevanud. Ka täna on jalgade tundlikkus OK (aparaadiga mõõdetud). Viga võib olla konkreetses paaris jalanõudes, mida talvel ei kandnud ja mille liist ei sobi sinu jalale. Ei tea ju sind, aga ka liigne kehakaal (eriti, kui kiirelt lisandunud) võib sarnaseid vaevusi tekitada. Samuti kevades, sest oled oma jalgu aktiivsemalt koormama hakanud. Olles ise tihe trennis käija, siis kogemus, et piisab harjumuspärasest erinevast trennist, et kere järgmine päev tunda annaks. Pärast kõndimist venita oma säärelihaseid umb 5 min. Magneesiumi või kaaliumi puudus on tihti krampide põhjuseks jalgades, mis ei oma otsest seost diabeediga. Benfogamma kuuri soovitavad endokad meil ikka aeg-ajalt teha just perifeersete närvide toeks. Minul tekib vahest kramp tallaalla, aga öösel ja see on märk, et magneesiumi kuuriks vajadus. Juba paari päeva pärast krampi enam ei esine. Diabeetikutel on B vitamiini ainevahetuse probleem ja arstide soovitusel võtan B kompleks vitamiini igapäevaselt (koos hommikueinega, nagu ka teisi vitamiine). Sa ei ole kibestunud, sa pead lihtsalt oma uue eluga kohanema. Paraku on pärast diabeedi diagnoosi saamist valikud kehvad, et kuidas edasi, aga mis parata. Pealegi on ka mittediabeetikutel igasuguseid hädasid. See on väga tuttav suhtumine, et te olete ju diabeetik, mis te saada tahate, isegi hästi. Varem sai vähemalt diagnoosi mainimatta jätta, aga digiajastu... PS! Mis tunne oli, kui ta pankreast puudutavat punkti vajutas?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25961/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
SandyPa
11.05.2017 08:46
Ma olen kas väga kibestunud või pettunud ( ei oska täpsemat sõna öelda ) aga miks küll. Võitlen praegu mitme asjaga korraga ja olen üsna pettunud, et iga arsti poolt tuleb vastus : no sul on ju diabeet. Kui enesetunne on halb ja mõni kramp või valu on nii väljakannatamatu, et takistab mingil määral normaalset toimimist, siis tahaksin karjuda ( või joosta kuskile vastu seina ) - mitte, et see aitaks muidugi aga nii lootusetuse tunne on peal.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25959/kevadel-jalad-vaesivad
lihtsalt vahekommentaariks... et mind hakkab vaikselt ka juba häirima perearsti suhtumine.... kuidas ta iga kaebuse puhul lõpuks jõuab mu diabeedini, ükskõik mis kaebusega ma siis käin.... et vahest ongi selline tunne, et arst ei näe minus enam mitte midagi muud kui diabeeti....
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25962/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Ake
11.05.2017 12:29
PS! Mis tunne oli, kui ta pankreast puudutavat punkti vajutas?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25961/kevadel-jalad-vaesivad
Ütleme nii, et liigset kaalu on aga see on just paari aastaga vähenenud. Absoluutselt ei imestagi, et mitmete asjade kokkulangevus ongi see, mis tekitab kõike seda. Aga ma ei suuda või mõistus lihtsalt ei taha uskuda, et pole mingit varianti, mis kaebuse täiesti lõpetaks. Kui algas suur väsimusperiood, mõni aasta tagasi .. öeldi ka, et raud on ok, D-vitamiini tarbin aga arsti sõnul sellega enamikel eestlastel mure, et päikest vähe - no ei muutunud midagi. Tundus et lahmin endale sisse asjatult igasuguseid asju .. teadmata, kas ja mida see mu kehas muudab. Eks ma tunnistan ja adun, et ega ma pole ainuke ja minu mured pole suurimad ... Lihtsalt tõesti on veel raske leppida. See tunne, kui refleksoloog pankreaseni jõudis, oli mul nii mõnigi punkt juba ebameeldivalt valus olnud, seega tõmbasin valu eest jala ikka krõnksu. Ehk siis meeletult ebameeldiv ja valus, mitmeid kordi voolasid pisarad automaatselt silmadest - lisaks see tunne, kus kohe-kohe minestad ja tunned, et nüüd kaob kõik ... Ausalt öeldes, veresuhkur normaliseerus mul nii, et oli hea kohe mõõta end, teades et seal on ilusad numbrid. Eks enda toitumist jälgin ka rohkem. Ja see suhtumine : Sul on ju diabeet - on sama hea, kui igale asjale pannakse suusõnaline diagnoos : Sul on stress/kevadväsimus vms. Usun, et eks ta on ka .. paljudel aga sellepärast et üks krooniline haigus on diagnoositud ei peaks vähendama arstil tegelemist siiski mingi muu murega, mis patsiendil on.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25963/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
kuidas su diabeet kompenseeritud on, mind täitsa huvitab? sa võid endale igasugu asju sisse ajada, aga kui suhkrud käivad üle 10, siis on sellest vähe abi. Algajad ja vahel ka staažikad diabeetikud ei kipu hästi uskuma, et korrast ära suhkrud võivad tekitada kõige erinevamaid hädasid, see ju kahjustab iga rakku su organismi, kui vs kõrged.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25965/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
ohooloom
11.05.2017 16:01
kuidas su diabeet kompenseeritud on, mind täitsa huvitab? sa võid endale igasugu asju sisse ajada, aga kui suhkrud käivad üle 10, siis on sellest vähe abi. Algajad ja vahel ka staažikad diabeetikud ei kipu hästi uskuma, et korrast ära suhkrud võivad tekitada kõige erinevamaid hädasid, see ju kahjustab iga rakku su organismi, kui vs kõrged.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25965/kevadel-jalad-vaesivad
Veidi piinlik aga mis mõttes kompenseeritud ? Et raviskeem või just veresuhkrud ? Viimased nädalad on hüpanud veresuhkur mõned korrad 10 ja pisut ka enam ... Hommikul tõusen, on suhkur 4-6 vahel. Õhtul magama minnes on ca 8. Mõni õhtu oli siis 10 ja mõni lõuna ka. Kas ka nii vähene kõikumine võib mõjutada nii laias ulatuses hädasid ? ( Tähendab, minu jaoks tundub väike kõikumine ) Eks kui on kümnene suhkur sees olnud siis on ka suhkurd terve päev kõrgemad. Kui on ca 4-5-6 siis on terve päev selline üsna ühtlane.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25976/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Anna endale aega kohanemiseks, sa harjud ajapikku, õpid oma organismi tundma, tajuma. Aga ole valmis, et ka pärast pikka staaži tekib olukordi, kus mingi loogika ei toimi. Õpi seda võtma kui paratamatust. Minule tegi refleksoloog seansid minu kodus. Tunne oli paiguti, et lähen koos tugitooliga läbi seina naabrimehele külla. Üsna SM teema. Kas see midagi mõjutas, ei mäleta. Kompenseeritud diabeet on, kui sinu arsti poolt tehtud analüüsid on OK ja oled ise tubli ja tead paremini, kui analüüsid näitavad, millised on sinu igapäevased mõõtmiste tulemused.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25978/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
siis on sul üsna hästi, kui tihti ja palju üle 10 ei lähe. Mul oli kõige hullem jalahädade ja -krampide periood siis, kui vs käis 15 vahet. Siis polegi muud, kui sama korralikult jätkata ja proovi Benfogammat ka. Mul muutusid jalad selle peale üsna krapsakaks.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25982/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Ma pole muidugi kindel, kas see on refleksoloogi abiga saavutatud tulemus või õppisin üleöö õigesti sööma ja süstima. Eelmise aasta suvel veel võitlesin siin 20-ste näitajatega ja kõikus päris korralikult. Vahepeal jälle normaalne ja siis hüppasid kõrgemad sisse. Kvartali keskmine vms, mida mõõdetakse on 8,6 ja allapoole olnud. Proovin Benfogammat. Eile soetasin diabeetikutele mõeldud vitamiini complexi - apteekri sõnul pidavat see päris hea ja mõjus olema. Samal ajal, kui võitlen jalgade väsimise ja kiskumisega .. on mul silmad samamoodi muret tekitavad. Tähendab, ma tunnen kuidas nad vajuvad kinni ja on nii rasked. Üsnagi valulikud. Ehk siis tunnen end meeletult väsinult. Perearsti sõnul võib seda tekitada stress ... imelik ainult, et talvel ma siis ei stressa nii palju kui kevadel :) Kas võib olla ka nii, et veresuhkur on siiski kõrgem vahepealsel ajal, mis võib siis mõjutada ka seda silmade ja jalgade väsimist .. et hetkeks kui möödan ( ehk enne sööma hakkamist jne ) on see langenud ...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25983/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
ma panustaks esmajärjekorras siiski magneesiumile (tsitraat imendub hästi), samuti juba soovitatud d-vitamiin ja benfogamma. kui su glükohemo on 8.6%, siis su veresuhkrud on väga kaugel 'korras' numbritest... 8.6 tähendab, et su veresuhkur on keskmiselt 11...ma ütleks et selline number võib igasugu vaevusi tekitada.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/25984/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Tõstatan taaskord jalgade teema. Hetkel olen tarbinud vitamiine : Dvitamiini ja B12. Analüüsid näitavad, et vitamiinide kogus on okei. Kilpnääre korras, neerud korras ja ühesõnaga muidu täiesti korras tervis aga ... Nüüd on mure magama jäämisega ning ka niisama istumisel/lamamisel. Mul pole krampe, kuigi veresuhkur rändab mööda omi radu aegajalt. Ma ei oska kirjutada, mis tunne see on aga ... kohutavalt raske on jalgedele asendit leida. Magama minnes, pean nö venitama jalgu kuni tunnen et võiks krampi minna, siis lõpetan venituse .. ja nii mitu korda. Kuidagi hästi, hästi ... väsinud on ja rahutud. Siplen ka väga palju - nagu öeldud, ei leia jalgadele asendit ja sirutusi on vaja mitmeid kordi teostada. Kas kellelgi veel nii olnud ? Kas see on jälle üks nö tavapärane ja diabeediga kaasnev? Mida võiks teha või proovida? Jalakabinet ? Kas nad teevad mingeid uuringuid või mis ja kas oleks üldse mõtet minna ?
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26584/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
sul soovitati süüa magneesiumi (nt Magne b6 või Magvit b6 4-6 tbl päevas), Benfogammat ja suhkrud korras hoida, oled sa seda teinud? Selle kirjelduse järgi tundub, et sa jooksed igas suunas laiali ja püüad tarbida igasuguseid vitamiine, igaks juhuks.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26585/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
natsa kordan ennast, aga su kaebused viitavad magneesiumi puudusele! kui veretestiga on leitud, et tase on normis, siis võibolla sinu keha vajab pisut rohkem? on ka selliseid... kas su HbA1c on paranenud? kõrge suhkur, eriti veel kõikuv, võib ka tekitada sarnaseid kaebusi...
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26586/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Mina võiksin samasugust probleemi kirjeldada, aga ma sõin magneesiumi päris pikalt. Sõin 1 karbi ja ei midagi, tegin teise kuuri otsa ja siis juba tundsin, et on parem. Hetkel vaevusi polegi.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26587/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Mina ei saa abi magneesiumi tablettidest.... Sõin terve karbi, aga krambid jätkusid. Aitasid vees lahustuvad tabletid... krampide korral tegin 1 lahuse ja poole tunni pärast on kõik korras. 3-4 päeva pärast tulevad krambid tagasi ja aitab jälle 1 lahus.... Kevadel ja sügisel pean ma süstekoguseid muutma, muidu lähevad vertesuhkru numbrid müstilisteks. Pikka süsti kevadel vähendan 4-8 ühikut ja sügisel lisan sama palju. Kevadist väsimust tekitab ka D vitamiini puudus... vähemalt minu puhul. 1 tüübi diabeeti olen põdenud 23 aastat.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26588/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Ma olen kas väga kibestunud või pettunud ( ei oska täpsemat sõna öelda ) aga miks küll. Võitlen praegu mitme asjaga korraga ja olen üsna pettunud, et iga arsti poolt tuleb vastus : no sul on ju diabeet. Kui enesetunne on halb ja mõni kramp või valu on nii väljakannatamatu, et takistab mingil määral normaalset toimimist, siis tahaksin karjuda ( või joosta kuskile vastu seina ) - mitte, et see aitaks muidugi aga nii lootusetuse tunne on peal. Mina olen ühel korral arsti juures täiesti pöördesse läinud. Peale kurtmist arstile tuli vastus: "See on diabeedist". Vastasin talle, et kui olen lammas, siis olen lammas, mitte see ei ole diabeedist. Ja astusin kabinetist välja.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26589/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
diabeet või täpsemini paigast ära veresuhkrud paraku kahjustavad organismis iga rakku ja paljud jamad võivadki olla diabeedist. Aga see ei tähenda, et selle tõdemusega tuleks leppida. Üsna paljud jamad kaovadki ära, kui vs pikalt paigas olnud (tean küll, peaaegu võimatu ülesanne) ja paljude asjade vastu leiab ikka abi ka. Eeldusel, et suhkrud samal ajal ei ole nt pidevalt 12 või 20.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26590/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Oh jah, kui eellugu ei tea siis võibki erinevaid eeldusi ja arvamusi tekkida. Vabandan. Tarbin vitamiine, mida on soovitatud kuna neid oli vaja. D-vitamiin on nüüd korras, kuna olen seda ka tarbinud. Benfogammat tarbisin kaks kuud. Ei tundnud vahet. Tähendab suvel mingil hetkel tundus, et enam ei sure ära jne. Praegune on pisut erinev, sest mul ei teki krampe ! Ma ringutan/pingutan jalalihaseid - venitan siis õigemini ja selle hetkeni, mil hakkaks nagu kramp tekkima. Siis lasen vabaks. Tarbin suus lahustuvat magneesiumi nüüd. Arsti soovitusel. Jah, mu veresuhkrud on korrast ära. VÄGA korrast ära ja selle tõttu ma ( nagu lammas ) küsisingi üle, kas kellelgi veel nii olnud ja kas tõesti kõik need asjad juhtuvad vs pärast. Ei ole ma vist sõbraks saanud selle diagnoosiga. Eitus faas on suur peal. VS läks paigast peale raseduse katkemist. Ei ma ei söönud lohutamatult süsivesikuid sisse aga raseduse ajal oli tõusu teel kui ühel hetkel kukkus 4-5-6 peale ja üleöö olid 20+. Uskumatu on mu meelest see, kui keegi ütleb et palun tarbi vähem süsivesikuid - kahjuks suure süsivesikute arvuga toidud on enamjaolt soodsamad. Jah tervis on olulisem. AGA kui sa saad palka miinimum, millest tasuda üür ja kommunaalid ja muud ravikulud ja küttematerjal ja oled veel eraisiku pankrotis - siis katsu sa endale osta neid tervislike variante. Minu jaoks on 0,20€ ja ülegi juba suur raha ja vahe, mida pean kahjuks vastavalt rahakotile jälgima. AGA kellel on krambid, siis pidi imeliselt aitama kui öösel on kramp - ja magneesiumiõli ( emal ja mitmel tuttaval on aidanud ) - üsna suur pudel, ca 6€ maksab. Loomulikult mõistlikum tegeleda, et vältida üldse krampe aga kui siiski juhtub, siis määrid õli peale öösel ja pidi kiiresti ära võtma.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26621/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Tahad või ei taha aga VS tuleb paika panna ja mitte keegi teine sind ei aita kui sa ise. Kui vaja kasvõi nutad, et hakkama saada, aga see nn ´´eitusfaas ´´ diabeedi korral ei ole mingi vabandus. Mul olid ka siin endal VS-ga probleemid ja esimese asjana võttis kohe mu hädaldama, tegelikult tegutseda tuleb. Kui VS on kõrge siis me kas süstime, sööme või liigume valesti. Kogu minu tarkus. Mina ei jaga seda mõtet, et madalate süsivesikutega toidud on kallid. Kui ise kodus süüa teha ja veidi retseptidesse kaevuda siis saab väga odavalt hakkama. Ideid on vaja.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26622/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
kapsas nt on suht odav kraam. nats hakkliha sisse ja saad suure hulga süsikatevaest toitu. Stress paneb muidugi vs kõikuma, aga siis tuleb püüda tihedamini mõõta. Üsna taskukohase hinnaga ribasid pakutakse siinsamas pea pidevalt. Korrast ära vs tekitab hullemaidki asju kui ebamugavus jalgades, ära asja niikaugele lase, sest paljud tüsistused ei ole enam tagasipööratavad. igasuguste probleemide puhul on otsustava tähtsusega kommunikatsioon: küsi ja ütle kas või siin foorumis, kas ja mis hinnapiiriga ribasid sul vaja on, mis laadi soovitusi jne.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26623/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
Ilmselt olengi siis ideedest tühi. Sest paljusid asju ei tohi ma hetkel üldse tarbida, ärritunud soolesündroomi tõttu. Ehk välistada gaase tekitavatest ainetest ja infolehel kirjas, et paljudest mu lemmikutest juurviljadest üldse. Ei otsi ma vabandusi, lihtsalt mulle tundub et kõik kasvab üle pea, kui pead koguaeg mõtlema, kas jagub raha maksete jaoks, kas saan osta ravimeid, kas saan osta üldse liha sel kuul ( mida diabeediõde soovitas tarbida ). Jah, ''ei taha'' ''ei viitsi'' on peal ja tüsistusi loomulikult ei soovi. Kust leida motivatsiooni, kui tundub et kõik veereb allamäge ? Sellist soovitust sooviks küll. Mina pole piitsa inimene .. mulle aitab pigem präänik. Oskab keegi aidata? Soovitati näiteks sellist menüüd jälgida : http://www.diabeetik.ee/?p=318#comments - siin on küll palju toidu koostisosi, mida mina küll endale lubada ei saa. Lööge või risti aga kui nisutooted on suured tõstjad - kuid on odavamad siis mida ma sööma pean, mis on reaalselt odav mu rahakotile .... Ahjaa see ka veel, et kuna üsna suurtes kogustes süstin insuliini ( novarapid ) siis olen kaalus ka väga lühikese ajaga palju juurde võtnud. Ehk siis nälgi ja ole enam vähem tervislikus kaalus või mine tänavale raha teenima, et saaks osta tervislikke toiduaineid ja sedapidi suhkrud kontrolli alla ja loodetavasti kaal ei tõuse !? Olen vist väga negatiivne praegu .. vabandust.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26634/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
võib-olla õnnestub sul siis rohkem liikuda oma rahutute jalgadega? Tasapisi koormust tõstes, nt jala tööle vmt.
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26635/kevadel-jalad-vaesivad
RE: Kevadel jalad väsivad?
ma ei taha küll kuidagi solvata ega kähvata vaid nii lihtne see ongi, et tuleb ennast ise aidata. Mitte keegi sinu eest seda tööd ära ei tee. Ma olen selle faasi ise läbi elanud ja tean millest räägin. Mida rutem sa jalad alla saad siis usu mind seda kergem sul endal saab tulevikus olema. Minu soovitus, esimese asjana istu rahulikult maha ja otsi infot diabeedi kohta ja otsi ka infot toitumise kohta üleüldiselt. Alati leiab juurde midagi mis head mõtted peas tööle panevad. Teiseks, räägi inimestega kel on aega kuulata ja kes oskaksid nõu anda. ja kolmandaks, ka siinsest foorumist saab abi ja toetust ärritunud soolesündroomile või üldse soolte kolistamise vastu aitab üks asi, igal hommikul pigista veerandi sidruni mahl 0,5 klaasi leigesse vette ja joo see enne sööki ära. Hämmastavalt kombel on see aidanud, kuigi on hapu mis hapu. Viska ka laktoosi sisaldavad toidud menüüst välja, kui see ei aita siis ka gluteeni omad. Köögivili on üks väiksemaid muresid mille üle põdeda kui just igapäevaselt ubadest ei toitu. Vaevalt, et ka kaalikas kolm korda päevas taldrikul on
https://www.diabetes.ee/foorum/postitus/26636/kevadel-jalad-vaesivad

Viited